...

Zondag 1 april is de Ronde van Vlaanderen ook in Aalst

Zondag 1 april is de Ronde van Vlaanderen ook in Aalst - aalst tettentorenZondag 1 april: Ronde van Vlaanderen ook in Aalst

Het wielerpeloton van de Ronde van Vlaanderen dendert op zondag ook door Aalst. Laat je onderdompelen in onversneden wielerpassie en volg de Ronde vanop de Grote Markt in Aalst.

Het peloton rijdt van Schoonaarde via de Pachthofstraat in Gijzegem, Steenweg naar Oudegem, via de Dekkersweg te Hofstade tot aan rotondes ter hoogte van de ring.

Vervolgens gaat het via de Dendermondsesteenweg tot aan het Esplanadeplein, de Stationsstraat, het Statieplein, Dokter André Sierensstraat, Werfplein, Molenstraat, Grote Markt, Nieuwstraat, Vlaanderenstraat, Gentsestraat, Gentsesteenweg tot kruispunt Vijfhuizen in Erpe.

Tijdens de Ronde is er een parkeerverbod in een aantal straten van middernacht tot 14 uur.

Ronde-organisator Flanders Classics heeft zeven steden en gemeenten gekozen die tot 2020 de ankerpunten zullen vormen van de Ronde van Vlaanderen: Sint-Niklaas, Hamme – Zogge, Berlare, Aalst, Erpe – Mere, Herzele en Zottegem. Deze zeven ‘Dorpen van de Ronde’ zijn de vaste aanloopstrook richting de Vlaamse Ardennen.

De Ronde Van Vlaanderen 2018 gaat door op zondag 1 april 2018. Het parcours is gelijkaardig aan de editie 2017.

Het peloton rijdt van Schoonaarde via de Pachthofstraat in Gijzegem, Steenweg naarOudegem, via de Dekkersweg te Hofstade tot aan rotondes ter hoogte van de ring.Vervolgens gaat het via de Dendermondsesteenweg tot aan hetEsplanadeplein, de Stationsstraat, het Statieplein, Dokter AndréSierensstraat , Werfplein, Molenstraat, Grote Markt, Nieuwstraat, Vlaanderenstraat,Gentsestraat, Gentsesteenweg tot kruispunt Vijfhuizen in Erpe.

Tijdens de Ronde is er een parkeerverbod in de volgende straten van 0 tot 14 uur:

Pachthofstraat(beide zijden – gedeelte beurtelingsparkeren)
N41 – Dekkersweg zijde Paradisio vanaf de rotonde tot de Dendermondsesteenweg
Stationsstraat(beide zijden)
Werf
Molenstraat aan beide zijden Vlaanderenstraat
Gentsestraat
Gentsesteenweg totaan de Sint-Annalaan.

Verdere informatie is te vinden op de website van de Ronde Van Vlaanderen.

Op zondag 1 april kan je de profs door de Aalsterse wegen zien denderen. Op de Grote Markt zullen opnieuw 2 grote schermen geplaatst worden waarop iedereen de Ronde kan volgen tot aan de meet. In samenwerking met de vzw Grote Markt zal er een groot zomerterras voorzien worden en ook voor de kinderen zal er randanimatie voorzien worden.
Parcours zondag

Komende van Schoonaarde via de Pachthofstraat in Gijzegem – Steenweg naar Oudegem – Dekkersweg – rotondes t.h.v. de Ring – Dendermondsesteenweg tot aan het Esplanadeplein – Stationsstraat – Stationsplein – Dokter André Sierensstraat – Werfplein – Molenstraat – Grote Markt – Nieuwstraat – Vlaanderenstraat – Gentsestraat – Gentsesteenweg – Vijfhuizen.

Parcours zaterdag (voor sportieve amateurs)
Waterstraat – Drapstraat – Babbelaarstraat – Overbroekstraat – Karel van der Slotenstraat – Maurits de Smetstraat – Zijpstraat – Kortenhoekstraat – Vijverstraat – Blektestraat – Pennebaan – Onegem/Ledebaan – Lindenstraat – Sinte Apoloniastraat – Oude Gentbaan – Zeeldraaierstraat – Maleveld.

In de aanloop van Vlaanderens Mooiste zijn er een aantal activiteiten:

– In CC de werf is er de voorstelling Lucien! In de hete zomer van 1976 won Lucien Van Impe als laatste Belg de Ronde van Frankrijk. Veertig jaar later brengt de ‘Kleine van Mere’ een spannend en met anekdotes gestoffeerd wielerverhaal over legendarische klimpartijen, de bolletjestrui, de strijd om het geel, pap en Zoetemelk, verliezen en winnen.

‘Lucien!’ is evenzeer een nostalgische trip naar de jaren waarin Van Impe met vijf broers opgroeide in een volkscafé en liever muzikant dan wielrenner wilde worden. Het is een eerlijke terugblik op gemiste kansen en de status van beste klimmer ooit. Samen met auteur Filip Osselaer brengt Lucien Van Impe de wonderlijk mooie zomer van 1976 tot leven met muziek van ABBA, Queen, Fats Domino, Don Mercedes en Will Tura.

Meer info: https://www.ccdewerf.be/agenda/1875/lucien-van-impe-en-filip-osselaer#.WnwssEmotZV

– Ook dit jaar organiseren we de Panache koopwedstrijd. Panache is een wielerterm die het volgende betekent: ‘ Een renner met panache is hij die vol stijl, met veel doorzettingsvermogen en kracht boven de rest uitsteekt. Bovendien moet zo een renner met panache ook nog eens ‘schoon en flamboyant ‘ op zijn fiets zitten, alsof het tempo hem geen enkele moeite kost.’

Ga daarom van vrijdag 16 maart tot 31 maart met panache naar een deelnemende handels- of horecazaak in Aalst en deelgemeenten. Bij elke aankoop bij een deelnemer van het panache peloton krijg je een kraslot. Bij een winnend kraslot moet je jezelf registreren. Zo maak je naast een basisprijs ook kans op 1 van de mooie hoofdprijzen.

Trek met veel panache de sprint aan naar een deelnemende zaak en wie weet kom jij als eerste over de meet! Zo maken we van panache een echte klassieker!

Meer info over de deelnemers en wedstrijd vind je op www.aalst.be/artikel/panache of bij economie@aalst.be

– In ’t Gasthuys – Stedelijk Museum Aalst loopt van 27 maart t.e.m. 29 april een mini – tentoonstelling AALSTERS WIELERERFGOED. In de tentoonstelling zetten wij een aantal Aalsterse wieleraspecten in de kijker. Coureur Wilfried Wesemael, de wielerploeg van Safir, het Aalsters velodroom en de straatkoersen van weleer komen aan bod. Meer info vind je op www.tgasthuys.be

– Zaterdag 31 maart (10 tot 17 uur) en zondag 1 april (13 tot 17 uur) kan je bij Toerisme Aalst een gratis fietsbrochure afhalen: ‘Lekker fietsen en feesten langs de Dender’ (In deze fietsbrochure staan 2 fietslussen van 45 of 39 km)

Voor of na de doortocht van de Ronde van Vlaanderen in Aalst kan je je stalen ros bestijgen en tijdens een fietstocht de streek ontdekken.

Tocht 1 (45 km) brengt je vanuit Aalst naar de fiere Ros Beiaardstad Dendermonde, naar het chocoladedorp Wieze en de hopvelden van de Faluintjesstreek.

Tocht 2 (39 km) start ook in onze stad en leidt je naar Denderleeuw en Ninove langs het water maar ook langs de pittoreske dorpskernen van Haaltert en Nieuwerkerken.