...

Think-Pink verovert de Ronde van Vlaanderen

Think Pink
Foto Alex Vervaeck.

Think-Pink verovert de Ronde van Vlaanderen

BRUSSEL, 30 maart 2018 – We Ride Flanders kleurt op zaterdag 31 maart roze. Een Think-Pinkpeloton van 92 renners verschijnt aan de start van de Ronde van Vlaanderen Cyclo. Onder hen 18 straffe lotgenoten. Onder de vleugels van peter Johan Museeuw bereidden ze zich optimaal voor. Ook zevenvoudig wereldkampioene Marianne Vos en het WaowDaels Pro Cycling-team steunen dit weekend Think-Pink tijdens hun Ronde van Vlaanderen.

Bewegen is belangrijk voor borstkankerpreventie en speelt een cruciale rol tijdens en na een borstkankerbehandeling. Sport behoort dan ook tot het DNA van de nationale borstkankercampagne Think-Pink. Zo organiseert de vzw al negen jaar lang Bike for Think-Pink evenementen en stelde ze afgelopen zaterdag nog de Bike for Think-Pink BikeSters voor in het Centrum Ronde van Vlaanderen in Oudenaarde: vrijblijvende fietsclubs voor vrouwen, waarbij niet de prestatie maar wel samen bewegen en genieten voorop staat.

Roze klassieker

Dit jaar waagt een roze peloton van 92 renners zich aan dé Vlaamse wielerklassieker: de Ronde van Vlaanderen. Onder hen 18 lotgenoten, die zich onder de hoede van peter Johan Museeuw voorbereidden op de Ronde van Vlaanderen. Hij zorgde voor trainingen in en om het Ronde-parcours en op de Eddy Merckx-wielerpiste via Cycling Vlaanderen.

Dankzij het Belgische fietsmerk Ridley beschikken de lotgenoten over een topfiets voor hun uitdaging. Neaforma nam hun conditie onder de loep en stippelde een trainingsschema op maat uit. Ook Bioracer en Svensson zorgden voor leerrijke infosessies. En Grinta!-hoofdredacteur Bart De Schampheleire trainde als buddy mee met een lotgenote.

Marianne Vos en WaowDeals Pro Cycling fietsen ‘pink’

Ook tijdens de klassieker zelf duikt Think-Pink op in het vrouwenpeloton. De rensters van profteam WaowDeals Pro Cycling dragen op zondag 1 april eenmalig een speciaal shirt, waarop de slogan van hoofdsponsor WaowDeals aangepast is: ‘Pay less. Pay mobile. Be pink’ (in plaats van ‘green’). Het shirt heeft een roze accent, een verwijzing naar het roze lintje. Op deze manier zetten de rensters hun ambassadeurschap extra kracht bij. Think-Pink en WaowDeals Pro Cycling willen zo veel mogelijk vrouwen motiveren om samen te fietsen. “We helpen graag mee om borstkanker – letterlijk – de wereld uit te trappen”, zegt ploegleider Eric van den Boom.

Exclusief shirt van Marianne Vos

Afgelopen weekend presenteerde Jeanne Korevaar, Riejanne Markus en Marianne Vos een speciaal La Vos-wielershirt voor Think-Pink. Het shirt kan wereldwijd besteld worden via lavoscyclingwear.com. Per verkocht exemplaar gaat € 20 naar Think-Pink. Pre-orders plaatsen kan tot zondag 15 april, waarna de eerste lichting geproduceerd wordt.

Alle info over de Ronde van Vlaanderen Cyclo met Johan Museeuw vind je op think-pink.be. Meer info over de BikeSters vind je op think-pink.be/bikeforthinkpink.

THINK-PINK vraagt aandacht voor borstkanker en financiert wetenschappelijk onderzoek dat de meest voorkomende kanker bij vrouwen bestrijdt

Think-Pink heeft vier duidelijke doelstellingen: informeren, sensibiliseren, wetenschappelijk onderzoek financieren en zorg- en nazorgprojecten ondersteunen. Die doelstellingen maakt Think-Pink waar via drie fondsen. Zo helpt het Geef om Haar Fonds vrouwen bij de aankoop van een pruik. Met een klein gebaar of extra steun wil het Share your Care Fonds van Think-Pink het leven met of na borstkanker makkelijker maken, in en buiten borstklinieken. En het SMART Fonds van Think-Pink financiert wetenschappelijk onderzoek naar nieuwe methodes voor opsporing, behandeling en nazorg van borstkanker in België.