...

13 geen ongeluksgetal voor het Schlagerfestival

13 geen ongeluksgetal voor het Schlagerfestival - DSC 1102

Inhoudsopgave toon

-Hasselt 23 maart 2018- 13 was zeker geen ongeluksgetal voor deze editie van het schlagerfestival 2018. Het cijfer 13 staat voor ongeluk volgens een oud Vlaams bijgeloof maar daar was op deze editie in Hasselt niks van te merken. Met 11.000 waren ze om een feestje te bouwen. Het was Swoop die deze keer voor de opwarming mocht zorgen nog voor het eigenlijke schlagerfestival van start zou gaan. De dames van Swoop hadden voor deze gelegenheid kleding met lichtjes aangetrokken wat in een donkere arena voor een feeëriek schouwspel zorgde.

13 geen ongeluksgetal voor het Schlagerfestival - IMG 7013

Plots ging het licht volledig uit en begon het eigenlijke schlagerfestival met een eerste gast. De trompetvirtuoos Ryan Ricks palmde gans de menigte in met “Il Selenzio” een nummer origineel van Nini Rosso. Het trompetgeschal van Ryan bezorgde menig muziekliefhebber kippenvel. Toen hij de eerste tonen van “Marijke” inzette was het tijd voor de eerste sfeermaker namelijk Sammeke Gooris zoals hij zichzelf voorstelde. Met nummers als “basketsloefkes, Saragossa en natuurlijk laat het gras maar groeien” slaagde hij er zonder meer in een eerste polonaise op gang te brengen in de Ethiasarena.

13 geen ongeluksgetal voor het Schlagerfestival - IMG 7021

Ondertussen kregen we een eerste interventie van Kürt Rogiers die regelmatig verslag bracht over de sfeer op het schlagerfestival 2018. En die sfeer was in één woord fantastisch. Met het volume op 10 en de ambiancekraan volledig open, maken De Romeo’s na Sam Gooris hun opwachting. Het trio viert dit jaar hun 15-jarig bestaan, maar als je hen bezig ziet, zou je denken dat het hun eerste optreden is, want met zoveel goesting en drive genieten de heren van hun Hasseltse doortocht.

Binnenkort bewijst hij in ‘Liefde voor muziek’ dat hij een veelzijdige, multigetalenteerde artiest is, maar voor het zo ver is, pakt Coco jr. met zijn Dinky Toys-hits sterk uit op Het schlagerfestival: ‘My Day Will Come’, ‘The Sweetest Hangover’ en uiteraard ‘I Can’t Keep My Hands Of You’, werden luidkeels meegezongen door de massa.
Amper verdwenen met zijn bandana om het hoofd, was het tijd voor de top act van het eerste deel: Umberto Tozzi. De Italiaanse superster, goed voor 80 miljoen verkochte cd’s, pakte het publiek moeiteloos in met de tegelplakker ‘Ti Amo’, zijn Songfestival-hit ‘Gente di Mare’ en uiteraard zijn onsterfelijke klassieker ‘Gloria’.

13 geen ongeluksgetal voor het Schlagerfestival - IMG 7093

Tijdens de pauze werd dat nummer nog luidkeels meegezongen aan de togen, de toiletten en in de gangen. De hongerigen en dorstigen kwamen voldoende aan hun trekken, dus kon het 2de deel beginnen met Ryan Ricks en partyformatie Swoop, die uitpakten met een Abba-medley. En dan was het tijd voor Willy Sommers: “Hasselt, da’s magie. Ik krijg altijd de krop in de keel als ik zie hoe de mensen meezingen en het applaus. Ja, dat ontroert mij. Keer op keer ben ik gepakt door de emoties”, en vervolgens trakteerde Sommers zijn fans op o.a. ‘7 anjers, 7 rozen’, ‘Als een leeuw in een kooi’ en ‘Laat de zon in je hart’. De polonaise deinde uit.

13 geen ongeluksgetal voor het Schlagerfestival - DSC 1178

Dan was het tijd voor een rustmomentje met Ingeborg. “We zijn al jaren aan het proberen om haar naar Hasselt te krijgen en we zijn blij dat het dit jaar eindelijk gelukt is”, zei Kürt Rogiers. Veel muziekliefhebbers waren blij dat ze nog eens konden meezingen met ‘Als dat gebeurt’ en ‘Door de wind’. Ingeborg maakte zelfs tijd voor een ‘Gratitude’-momentje, wat het jonge publiek bijzonder kon appreciëren. “Ik vond dit fantastisch. Zo’n immense massa. Jongens, dat is genieten”, zei Ingeborg na afloop enthousiast.Daarna trok het Schlagerfestival  alle registers open en stuurde Bart Kaëll naar het podium, die met ‘Mooi weer vandaag’ meteen zorgde voor veel sfeer. Het publiek zeilde mee met Bart en genoot collectief toen hij ‘De Marie-Louise’ inzette.

13 geen ongeluksgetal voor het Schlagerfestival - IMG 7079

Dankbaar nam Christoff over met ‘Een ster’. “Vorig jaar moest ik het festival missen, maar dit jaar wou ik er absoluut weer bij zijn omdat het zo fijn is”, zei hij. Christoff scoorde met ‘7 Zonden’, ‘Sweet Caroline’ en de afsluiter ‘Omdat ie zo mooi is’. Alle artiesten kwamen nog een keer terug tijdens het slotlied: ‘Thank You For The Music’. In de zaal viel het doek, maar in de gangen ging het feestje nog even verder tijdens de afterparty. “We hebben genoten en volgend jaar komen we zeker terug”, klonk het bij de bezoekers die met stip vrijdag 29, zaterdag 30 en zondag 31 maart 2019 noteerden in hun agenda.

13 geen ongeluksgetal voor het Schlagerfestival - IMG 7164

Op zondag maakte Radio 2 ook een live uitzending. Tussen 13.00 en 16.00 uur hoorde je Marc Pinte met ‘Tussen Pot en Pinte’, rechtstreeks vanuit Hasselt. Een aanrader voor wie onderweg was, wie het festival het voorbije weekend meemaakte, of wie nieuwsgierig en benieuwd was hoe het er backstage aan toegaat. Volgende zaterdag kan je nog een laatste keer genieten van het schlagerfestival 2018 en dan valt definitief het doek over deze hoogdag van de schlager. Daarna is het alweer uitkijken naar volgend jaar voor de 14e editie van het schlagerfestival. Bij leven en welzijn zullen we er hopelijk terug bij zijn en kan je na afloop hier terug een volledig verslag lezen. Dus afspraak schlagerfestival 2019 op 29, 30 en 31 maart 2019. Kaarten zijn nu reeds te koop, meer info en bestellen:

www.hetschlagerfestival.be, www.ethiasarena.be, www.teleticketservice.com

voor meer foto’s editie 2018 klik hier