...

Leerlingen krijgen les over eerlijke handel in Geraardsbergen

Leerlingen krijgen les over eerlijke handel in Geraardsbergen - Geraardsbergen school MoerbekeLeerlingen krijgen les over eerlijke handel in Geraardsbergen

Leerlingen uit het basisonderwijs in Geraardsbergen kregen door de stad Geraardsbergen deze week een workshop “De eerlijke fabriek” aangeboden.

“De kinderen mochten zelf een textielfabriek ontwerpen. Als jonge ondernemers bedachten ze creatieve ideeën en ontdekten dat winst niet de enige drijfveer kan zijn. Aandacht voor het milieu en de mensen zijn ook belangrijk. Door in de huid van een ondernemer te kruipen ontdekten ze het verhaal achter de schone kleren campagne” laat schepen van internationale solidariteit Fernand Van Trimpont weten.

De workshops werden gegeven door Djapo, een educatieve organisatie die kinderen keuzes wil leren maken voor een duurzamere wereld en die vaardigheden als filosoferen, creatief denken, systeemdenken en actiegericht werken combineert met duurzaamheidsthema’s zoals water, klimaat, handel en afval. Kinderen werken zo mee aan hun recht op een fijn leven op een gezonde planeet.

Dit jaar waren leerlingen van het Sint-Catharinacollege Moerbeke en Basisschool Hunnegem aan de beurt.