...

Geslaagd jubileumconcert van Jan Smit in het sportpaleis

-Antwerpen zaterdag 10 maart 2018- Jan Smit kon afgelopen zaterdag terugkijken op een geslaagd jubileumconcert.Een droom die uitkomt, zeker als je hem meemaakt met 13.000 enthousiaste fans, collega’s en gastartiesten”, zei hij na afloop van het meer dan geslaagde ‘Jan & Alleman’-concert. Jan begon zijn jubileumconcert met het nummer “Als hij de zee op gaat”. Gevolgd door het nummer waar hij in Vlaanderen als 11-jarige mee doorbrak “Ik zing dit lied voor jou alleen” dat luidkeels meegebruld werd door 13.000 aanwezigen in het sportpaleis.

Inhoudsopgave toon

Geslaagd jubileumconcert van Jan Smit in het sportpaleis - IMG 6815

Aan het begin van het derde nummer kreeg Jan plots iemand in het vizier dat lustig aan het bellen was met het thuisfront. Gelukkig behield Jan zijn koelbloedigheid en gebaarde zelfs naar zijn muzikanten om de muziek even te stoppen zodat de dame in kwestie niet gestoord werd in haar gesprek. Op dat moment werd ze zelfs getoond op het grote scherm op het podium voor het ganse sportpaleis. Maar daar trok ze zich niks van aan en keuvelde rustig verder. Tot Jan besliste er toch een einde aan te maken, een roffeltje aan de drummer vroeg en samen met 13.000 man van 10 naar negen aftelde. Op de nul had ze het begrepen en haakte ze eindelijk in. Ze voelde zich heel interessant maar snapte niet dat ze zich hopeloos belachelijk had gemaakt, en weinig respect toonde voor de artiest die op het podium stond.

Geslaagd jubileumconcert van Jan Smit in het sportpaleis - IMG 6807

Het concert ging verder en de vele liedjes van zijn gouden en platina albums werden letterlijk door ‘Jan en Alleman’ meegezongen tijdens dit concert. Het eerste kippenvelmoment kwam er toen Jan ‘Jij bent daar’ in duet zong met Steracteur Sterartiest-revelatie Ianthe Tavernier. “Prachtig hoe onze stemmen blenden. Dit was genieten”, zei Ianthe na afloop. André Hazes zorgde voor toffe chemie, toen hij samen met Jan ‘Recht uit m’n hart’ zong en aansluitend de massa inpakte met ‘Leef’.

Tijdens het eerste concertgedeelte zong Jan ‘Cupido’, ‘Stilte in de storm’, ‘Laura’ en in duet met Lindsay ‘De glimlach van een kind’. Voor de Oost-Vlaamse was het officieel haar eerste optreden sinds ze eind vorig jaar mama werd. Haar dochter Lisa-Marie genoot backstage mee van mama’s eerste optreden in het Sportpaleis bij nonkel Jan. Regelmatig ontstond er een polonaise bij de verschillende liedjes die de mensen meezongen, dat het om een feestje ging was nu wel echt duidelijk!

Geslaagd jubileumconcert van Jan Smit in het sportpaleis - IMG 6859

Voor Jan ‘Mijn gitaar’ inzette, kwam Gert Verhulst het podium opgelopen met een gouden award. “Je nieuwe jubileum-cd ‘Jan & Alleman’ is al meer dan 10.000 keer verkocht en daarvoor mag ik je deze gouden plaat overhandigen. Proficiat!” Jan nam het edelmetaal dankbaar in ontvangst en terwijl de fans en de pers druk bezig waren met foto’s te maken, verscheen onaangekondigd de Antwerpse Burgemeester Bart De Wever op het podium: “Jan Smit, ik heb de eer om je deze uitzonderlijke carrièreprijs uit te reiken, want de voorbije 20 jaar heb jij meer dan 500.000 cd’s verkocht.” Voor Jan verder ging met zijn concert vroeg burgemeester de Wever nog een selfie te maken met hem, een uitnodiging waar Jan spontaan op inging.

Geslaagd jubileumconcert van Jan Smit in het sportpaleis - IMG 6894

Na De Romeo’s en K3 waarmee hij samen banger hart zong, bouwde het feestgevoel zich verder op toen Jan zijn KLUBBB3-collega en vriend Christoff verwelkomde. Samen zongen ze het toepasselijke ‘‘Echte vrienden’. Vervolgens knalde Christoff met ‘Sweet Caroline’ en eindigde met ‘Het leven danst sirtaki’. De meester zette op het einde van het ‘Jan & Alleman’-concert de kroon op het werk en bracht samen met zijn live band ‘Vrienden voor het leven’, ‘Als de morgen is gekomen’ en ‘Als de nacht verdwijnt’ als perfecte afsluiter. De 13.000 fans waren unaniem, lovend: “Het was fantastisch. Een unieke avond. Blij dat we erbij waren!” Iedereen kreeg nog als presentje bij het buitengaan de CD “Jan en Alleman” een gebaar dat duidelijk op prijs gesteld werd.

Jan Smit: “Ik heb enorm genoten van mijn jubileumjaar in Vlaanderen, met als afsluiter dit unieke concert in het Sportpaleis. Een ervaring, voor herhaling vatbaar, maar dat is voor later. Momenteel ben ik bezig aan een nieuwe cd en in 2019 maak ik een nieuwe theatertournee door Vlaanderen. Een rondje dichtbij de fans, wat ik overigens heerlijk vind.

Jan Smit, Live in Vlaanderen’ start 27 september 2019 in de Gentse Capitole.

4 Oktober 2019 staat Jan in Kursaal Oostende, 25 oktober 2019 in het Hasseltse Ethias Theater en op 3 november 2019 eindigt de tournee in de Antwerpse Stadsschouwburg. Tickets reserveer je nu online op www.ticketkopen.eu of telefonisch op 070/345.345 (Max €0,30/Min).

Geslaagd jubileumconcert van Jan Smit in het sportpaleis - Jan Smit theatertournee 2019

‘Jan Smit, Live in Vlaanderen’ is een organisatie van House of Entertainment.

meer foto’s KLIK HIER