Jonge Nederlandse trompettist Rik Mol opnieuw op Schlagerfestival

Zes jaar geleden stond de jonge Nederlandse trompettist Rik Mol op 1 in de Vlaamse albumcharts met zijn easylistening album ‘Ryan Ricks’.  Het hoogtepunt van zijn succesvolle doortocht in Vlaanderen waren zonder meer de optredens op Het Schlagerfestival 2012. Na 6 jaar stilte maakt Ryan Ricks zich anno 2018 op voor de release van zijn langverwachte nieuwe album ‘C’est la vie’ en is de cirkel rond, want hij werd ook uitgenodigd op Het Schlagerfestival 2018. “Ik vind het heerlijk dat ik met mijn feel good songs op trompet voor een extra feestelijke sfeer mag zorgen in de Hasseltse Ethias Arena”, zegt Ryan.

(Copyright © 2017  House of Entertainment)Jonge Nederlandse trompettist Rik Mol opnieuw op Schlagerfestival - Ryan Ricks

Rik Mol is één van Nederlands jongste en meest succesvolle trompettisten. Hij begon al op zijn achtste met spelen. Al snel werd zijn bijzonder talent opgemerkt en werd hij toegelaten tot de opleiding voor jonge muzikanten aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Naast zijn klassieke opleiding, volgde Rik privélessen bij Maurice André, Theo Mertens en Wynton Marsalis. Als jonge trompettist speelde hij vaak ’s avonds in jazzclubs en won hij allerlei prijzen.

Maar ook easylistening en populaire muziek konden Rik bekoren, en na een succesvolle samenwerking met Frans Bauer, ontstond het idee om onder de naam Ryan Ricks een album op te nemen. Dat album kwam in januari 2012 uit en werd al snel een onverhoopt groot succes in Vlaanderen, waar het de 1ste plaats van de Ultratop albumcharts haalde. Ook in Nederland haalde Ryan Ricks de hitparade en er volgden concerten in heel wat Europese landen.

Toen het album op 1 kwam in Vlaanderen, was ik zelf aan het toeren in Azië”, herinnert Rik zich. “Ik was dan ook in de wolken dat ik enkele weken later een uitnodiging kreeg om op het Schlagerfestival in Hasselt te spelen. Dat was meteen mijn eerste kennismaking met een groot Vlaams publiek en ik werd er met open armen ontvangen.
Toch zou het bijna 6 jaar duren alvorens er een 2deRyan Ricks album zou verschijnen.

Door perikelen met mijn voormalige entourage kon ik niet eerder onder de naam Ryan Ricks nieuw werk uitbrengen”, zegt Rik. “Dat was knap vervelend, want Ryan Ricks is toch een beetje mijn kindje. Maar half vorig jaar kreeg ik groen licht om weer als Ryan Ricks aan de slag te gaan en het resultaat, het nieuwe album komt er in maart aan. Hier heb ik zo naar uitgekeken.

Tot zijn grote vreugde kreeg Rik ook opnieuw een uitnodiging voor Het Schlagerfestival 2018 waardoor hij zijn nieuwe werk kan voorstellen aan het Vlaamse publiek: “Ik ben ontzettend blij dat ik opnieuw ben uitgenodigd op één van de
mooiste en grootste muziekfestivals in Vlaanderen. Ik begon mijn carrière op Het Schlagerfestival-podium in de Hasseltse Ethias Arena en ik ben blij dat ik er straks terugkeer met nieuw werk. Voor mij is daarmee de cirkel rond
”, zegt Rik.

De voorbije jaren heeft Rik als trompettist natuurlijk niet stilgezeten. Hij speelde samen met o.m. Gregory Porter, Steve Lukather, Michael Bolton, Chaka Khan, Armin van Buuren, Candy Dulfer, Basement Jaxx en vele, vele anderen. In september 2017 tekende hij een internationaal platencontract bij Universal Music. Rik Mol woont samen met model en voormalig Miss Nederland Miranda Slabber. Samen hebben ze een dochter en een zoon.

Jonge Nederlandse trompettist Rik Mol opnieuw op Schlagerfestival - logo Schlagerfestival

Het Schlagerfestival 2018 vindt plaats op vrijdag 23, zaterdagen 24 en 31, en zondag 25 maart in de Hasseltse Ethias Arena. Tickets kan je bestellen op www.hetschlagerfestival.be of telefonisch op 070/345.345 (Max. €0,30/Min).