...

Warm welkom voor Jambon in Ternat

-Ternat 26 januari 2018- Jan Jambon was gisteren de spreker van dienst op de nieuwjaarsreceptie van verschillende N-VA- afdelingen uit de streek. Op initiatief van Agnes Delcourt N-VA bestuurslid in Ternat, werd dit jaar besloten om de traditionele nieuwjaarsreceptie samen te houden. Naast Ternat waren nog Affligem, Dilbeek en Lennik bereid gevonden deel te nemen aan het voorgestelde initiatief. Als spreker werd samen besloten dat het Jan Jambon zou worden, als locatie het nieuwe gemeentehuis van Ternat. Omstreeks 17u waren er reeds een aantal vrijwilligers van deze afdelingen aanwezig om de zaal klaar te zetten.

Inhoudsopgave toon

Warm welkom voor Jambon in Ternat - IMG 6226 2(drukdoende N-VA boodschappen zakjes aan het plooien)

Iets voor 19u druppelden langzaam maar zeker de eerste genodigden binnen, zij kregen voor de gelegenheid een glaasje Cava of fruitsap aangeboden door de N-VA-afdelingen. Ook een geschenkje voor nieuwjaar in de vorm van een handig opvouwbaar boodschappentasje werd overhandigd aan de binnenkomers. Zo rond de klok van 19u was de zaal van het gemeentehuis al behoorlijk vol gestroomd met leden en geïnteresseerden. Ook een ruime delegatie van CD&V Ternat behoorden tot de toehoorders. Omstreeks 20u nam Willy Segers, burgemeester van Dilbeek, het woord om te zeggen dat Jan Jambon net was geland in en op weg was richting Ternat. Daarom werd van de nood een deugd gemaakt en werden de broodjes reeds aangesproken.

Warm welkom voor Jambon in Ternat - IMG 6300

Omstreeks 20.45u was het zover en stapte de grote (letterlijk) Jan Jambon de zaal binnen. Het was federaal parlementslid Kristien Van Vaerenbergh die hem mocht welkom heten en ook de taak van moderator op zich nam. Zelf stelde ze hem een aantal vragen die vooraf voorbereid waren. Nadien was het de beurt aan de zaal om een paar vragen op jan af te vuren. Deze vragen waren zeer uitleenopend en gingen van wat zijn taak inhield als minister maar evenzeer hoe hij zich buiten zijn drukke bezigheden nog kon ontspannen? Op dat laatste antwoordde Jan dat tijd doorbrengen met zijn kleinzoon Felix zijn beste ontspanning was.

Warm welkom voor Jambon in Ternat - IMG 6308

Na zijn heldere antwoord op de vragen was het natuurlijk tijd voor de verplichte fotosessie. Omdat Jan nog naar Brasschaat moest en net terug kwam van Sofia werd het beperkt tot enkele foto’s met de verschillende afdelingsbesturen. Voor individuele foto’s had Jan Jambon echter geen tijd tot ontgoocheling van velen. Maar dat het een leerrijke avond was geweest daar was iedereen het mee eens. Omstreeks 22.30u besloten we naar huis te gaan, maar toen kwam er nog een onaangekondigde verassing.

De slagboom van de parking waar we geparkeerd stonden, weigerde alle dienst en wou ons niet doorlaten. Wat er ook geprobeerd werd er was geen beweging in te krijgen. We besloten dan ook en dat dankzij mijn wielsleutel om hem gedeeltelijk te ontmantelen. Omstreeks 23.30u kon eindelijk iedereen de parking af richting thuis. Dat we  gegijzeld werden door een slagboom die dienst weigerde, zal een verhaal zijn dat nog heel lang zal meegaan! in ieder geval een receptie om nooit te vergeten.

Warm welkom voor Jambon in Ternat - IMG 6316

voor meer foto’s klik hier