Christoph DHaese lijsttrekker voor N-VA Aalst

Christoph DHaese lijsttrekker voor N-VA Aalst - christof d

N-VA WIL HUIDIG BELEID VERDERZETTEN IN AALST

Christoph D’Haese is op de nieuwjaarsreceptie van N-VA Groot-Aalst in zaal Cimorné voorgesteld als lijsttrekker en dus als kandidaat-burgemeester. Een verrassing is dit niet. De burgervader heeft er duidelijk zin in en wil er graag nog eens zes jaar bij doen.

“Niemand kan ontkennen dat we met de N-VA als leidende politieke formatie een eind hebben kunnen maken aan de eindeloze politieke blokkeringen in deze stad”, zegt D’Haese. “De voorbije jaren hebben we samen met onze partners in de meerderheid deze stad doen herleven. Vroeger werd er met Aalst gelachen. Nu komt men van elders kijken hoe wij het doen. Maar het werk is nog niet af: met de N-VA willen we het huidige beleid verderzetten”.

Op de rest van de lijst is het nog even wachten. “Ik zie bij sommige partijen groeiende verkiezingskoorts, maar de verkiezingen zijn pas binnen negen maanden,” zegt D’Haese, “Ik roep alle collega’s op om rustig verder te werken. Er is nog tijd genoeg voor de campagne”.

Binnen N-VA Groot-Aalst werden de voorbije maanden werkgroepen opgestart om mee het programma te schrijven. “Wij zijn nu met de inhoud bezig en niet zozeer met de poppetjes,” bevestigt afdelingsvoorzitter Guy Van der Streeck. “Er zullen nieuwe kandidaten op de lijst staan, maar als voorzitter moet ik ook vaststellen dat we met onze huidige 5 leden in het schepencollege, 10 gemeenteraadsleden en 3 leden in de OCMW-raad al een heel sterke basis hebben voor onze lijst. Er is ruimte voor nieuwe mensen, maar als N-VA moeten we niet krampachtig op zoek naar verruimingskandidaten, witte konijnen of politieke avonturiers.”

De N-VA wil inhoudelijke accenten leggen. “We zullen aan de Aalsterse kiezer een ambitieus programma voor de komende zes jaar voorleggen,” zegt Christoph D’Haese. “Daarbij willen we sterk de nadruk leggen op veiligheid en identiteit. We willen dat de Aalstenaars zich thuis blijven voelen in hun stad, ook al liggen we op 26 kilometer van Brussel. Tegelijk engageren we ons om de belastingen niet te verhogen. We werken verder aan een efficiëntere overheid, zodat er genoeg middelen overblijven om een sterk investeringsritme aan te houden. Daarbij denken we aan een nieuwe veiligheidskazerne voor politie en brandweer, een nieuw zwembad en de ontwikkeling van de Pupillensite met onder meer een nieuw museum. Vanzelfsprekend zullen ook de projecten op de Tragelsite verder worden ontwikkeld.