...

Lijstduwer voor CDenV in Haaltert bekend

Lijstduwer voor CD&V in Haaltert bekend.

Het partijbestuur van CD&V heeft met unanimiteit Daniël Vandendriessche uit Denderhoutem verkozen als lijstduwer voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018. Daniël is 62 jaar, gehuwd met Magda Adriaens, vader van 3 zonen (Hans, Wim en Gert-Jan) en trotse grootvader van 5 kleinkinderen. Beroepshalve is hij eerste-auditeur-revisor bij het Rekenhof waar hij eind april met pensioen gaat.

Daniël is geen onbekende in de Haaltertse politiek. Hij nam in 1994 als voorzitter van de toenmalige CVP-sectie van Denderhoutem deel aan de gemeenteraadsverkiezingen en was meteen verkozen. Hij bleef gemeenteraadslid tot 2000 maar stapte toen, omwille van meningsverschillen met de toenmalige partijleiding, uit de politiek. Daniël bleef wel sterk sociaal geëngageerd en is tot op heden één van de drijvende krachten achter de parochiale zaal Hand in Hand.

Vandendriessche: “Ik ben niet over 1 nacht ijs gegaan toen men mij vroeg om de CD&V-lijst te duwen maar het kriebelde wel: engagement zit mij in het bloed en de politieke microbe heeft mij altijd gebeten. Ik besef ook dat er mensen nodig zijn die hun nek durven uitsteken. Er waait nu een nieuwe wind door de partij en samen met een aantal andere, sterk geëngageerde figuren wil ik mij mee achter deze ploeg scharen.”

Fractieleider en lijsttrekker Phaedra Van Keymolen maakt zich sterk dat ze “de beste lijst ooit” kan voorleggen: “voor mij symboliseert de kandidatuur van Daniël mee de nieuwe start die we met CD&V in Haaltert nemen. We moeten positief vooruit met onze gemeente en daar hebben we, naast een goed programma, ook sterke figuren voor nodig want op 14 oktober gaat het over lokale thema’s en lokale mensen. Wij stappen naar de kiezer met een sterk team voor een gelukkig Haaltert. Ik ben enorm blij en fier dat Daniël met zijn kennis en ervaring daar mee deel wil van uitmaken.”

Op de nieuwjaarsreceptie van zaterdag 27 januari worden, in aanwezigheid van nationaal CD&V-voorzitter Wouter Beke, nog heel wat (nieuwe) namen op de lijst bekendgemaakt.

Haaltert Daniel Vandendriessche