...

Opening vernieuwde atletiekpiste in het sportcentrum Osbroek – Aalst

Opening vernieuwde atletiekpiste in het sportcentrum Osbroek - Aalst - atletiekpisteOp 19 november 2017 opende de vernieuwde atletiekpiste in het sportcentrum Osbroek te Aalst. Bij de Aalsterse sportclubs en het stadsbestuur leefde al langer de nood om de atletiekpiste te renoveren, moderniseren en uit te breiden. Dit omwille van een stijgend ledenaantal in de clubs en een gezonde ambitie naar nog betere resultaten bij trainers en hun atleten.

Op basis van ervaringen en onderzoek werd een plan opgesteld voor een nieuwe atletiekpiste. De piste telt nu 8 banen in plaats van 6, wegklapbare hindernissen, een fotofinish, scoreborden, een geluidsinstallatie en LED-verlichting. Maar de piste is vooral uniek in België dankzij de ‘SmarTrack’ tijdsmetingtechnologie. Er werden sensoren in de piste ingebouwd die live data over de prestaties van de atleet (zoals intervaltijden, pasfrequentie- en afstand) verzamelen. Deze technologie geeft trainers en atleten de kans om hun prestaties nauwgezet op te volgen en te analyseren, een techniek die in de topsport reeds veelvuldig wordt gebruikt. Voor de analyse kan men terecht in een apart lokaal.

Naast de atletiekpiste komt er daarom een nieuw hoofdgebouw met lockers, kleedkamers en een polyvalente zaal, een wedstrijdsecretariaat en een ruime berging . Met deze renovatie zet Aalst Sport weer een stap vooruit in de vernieuwing van de Aalsterse sportinfrastructuur.

Het openingsevent
Op zondag 19 november werd de nieuwe atletiekpiste feestelijk ingehuldigd in bijzijn van burgemeester Christoph D’haese, de Schepen van Sport Ilse Uyttersprot en manager SportAG Rien Vanyzere.