...

9000 toeschouwers op derde editie Scotland Music Show

-Antwerpen 18 november 2017- 9000 toeschouwers volgens de organisatoren van Music Scotland Show woonden de derde editie van de muzikaal gebeuren bij. Het was voor de derde maal dat deze Music Scotland Show zijn tenten opsloeg in het Antwerps Sportpaleis. Ieder jaar vinden meer en meer mensen hun weg naar dit prachtig spektakel.

Inhoudsopgave toon

9000 toeschouwers op derde editie Scotland Music Show - P1110097

Mistflarden hullen het Schotse Highland Valley Castle dat dient als decor in een mysterieuze duisternis. Vier schimmige gedaanten komen door de ingangspoort. By the center, quick march! klinkt een militair bevel achter de poort, gevolgd door het typische geluid van de Schotse snaredrums. In de verte klinken doedelzakken. Het geluid van de pipes en drums zwelt aan. Steeds harder en harder. Een imposante formatie van meer dan honderd doedelzakspelers en drummers met Schotse kilt, full dress en bontmuts marcheert door de kasteelpoort naar buiten…

9000 toeschouwers op derde editie Scotland Music Show - P1110104 2

Music Show Scotland, de grootste indoorpipeshow van de wereld, is begonnen! en hoe? Een steeds weerkerend kippenvelmoment is als Hannah Beerten samen met één doedelzakspeler het “Amazing Grace” aanheft. Na een tijdje gevolgd door alle pipers waarvan een aantal plaats genomen hebben op de kantelen van het Highland Valley Castel. Maar dat was pas te merken toen de volledige verlichting van het kasteel aanging. Voorwaar een streling voor oog en oor.

9000 toeschouwers op derde editie Scotland Music Show - P1110170

Dit lied handelt over een kapitein van een slavenboot die in een storm terecht komt en begint te bidden omdat hij zou gespaard blijven van het vergaan van zijn schip. Dat gebeurd ook ook en de kapitein is zo dankbaar dat hij zijn verdere leven volledig in dienst stelt van God. Tot daar de korte inhoud van “Amazing Graze”.

Maar bij de Music Show Scotland draait het niet enkel om pipes en drums maar ook om zang en dans. Daar zorgden de dansers van Het Schotse Highland Dancing en het Ierse Tapdancing, bekend van o.a. Riverdance  voor, en dit begeleid door livemuziek van de Music Show Scotland Castle Band.Traditionele en moderne dansen wisselden mekaar af voor het bijzondere decor. We waanden ons zowaar in de Schotse Highlands.

9000 toeschouwers op derde editie Scotland Music Show - P1110135

Verder een dikke pluim voor alle medewerkers die trouwens allemaal amateurs zijn (hebben nog een beroep naast deze activiteit). Dat wil zeggen dat ze maandag allemaal aan de slag moeten. Dat is trouwens ook de reden dat deze Music Show Scotland maar één optreden geeft per maand. Maar dat was zeker niet te merken en deze show is echt een aanrader voor iedereen die van Schot- en Ierland houd.

9000 toeschouwers op derde editie Scotland Music Show - P1110259

Voor de data van volgende optredens  kan je terecht op https://musicshowscotland.nl/. We vestigen uw speciale aandacht op 20 januari 2018 want dan kan je de Music Show Scotland nogmaals in eigen land gaan bewonderen. Dit optreden gaat door in Brussel meer bepaald in Vorst Nationaal. Voor meer inlichtingen en reservaties kan je terecht op vorstnationaal.be of 070/ 345.345 (max € 0,30/min). Volgend jaar is 3 november de datum voor Antwerpen. Wij zullen er zijn, u toch ook?

Voor meer foto’s klik hier: