...

NIGHT OF THE PROMS MET BLANCHE

NIGHT OF THE PROMS MET BLANCHE - Blanche

(foto N O T P)

-Antwerpen- Zopas raakte bekend dat ook Blanche zal optreden op de komende editie van Night of the Proms. Dat kondigde de zangeres zelf aan in de ‘Grote Peter Van de Veire Ochtendshow’ op MNM. Op de concerten in Antwerpen en Hasselt zal ze onder meer voor het eerst een versie van ‘City Lights’ brengen met groot orkest. Blanche vervoegt de line-up met andere vrouwelijke toptalenten zoals Joss Stone, voormalige Spice Girl Melanie C, Isabelle A en de Amerikaanse pianiste Emily Bear. Volgende week wordt de laatste artiest bekendgemaakt.

De Belgische Ellie Delvaux nam in 2016 deel aan het vijfde seizoen van ‘The Voice Belgique’, waarin ze opviel met covers van Adele, Radiohead en Beyonce. Een jaar later brak ze ook door in Vlaanderen en Europa dankzij haar prestatie op het Eurovisiesongfestival. Met ‘City Lights’, een nummer dat ze samen met Pierre Dumoulin schreef, wist ze in Kiev de 4e plaats te veroveren. De song werd een regelrechte hit en kampeerde maar liefst 25 weken in de Vlaamse Ultratop, waarvan 2 op nummer 1.

De prestatie van Blanche op het Eurovisiesongfestival trok ook de aandacht van de componist James Newton Howard, die wereldberoemd is van composities voor meer dan 120 films, waaronder ‘The Hunger Games’, ‘The Dark Knight’ en ‘Pretty Woman’. Zo mocht Blanche eerder deze maand met hem een versie brengen van ‘The Hanging Three’, in Van Gils en Gasten op één.

Piano in de spotlight, Belgisch en vrouwelijk talent centraal

Het Britse soulfenomeen Joss Stone, voormalige Spice Girl Melanie C, en de populaire Isabelle A werden reeds toegevoegd aan de line-up. En met de beloftevolle pianiste Emily Bear en de ‘stresstest’ van Thomas Vanderveken staat de piano centraler dan ooit op Night of the Proms. Binnen het centrale thema van dit jaar, ‘Contrast’, worden ook de vaste waarden zoals John Miles, het koor, orkest en band dichter bij het publiek gebracht.

Night of the Proms 2017, in Ethias Arena Hasselt op woensdag 22 november om 20.30 uur, in Sportpaleis Antwerpen op donderdag 23, vrijdag 24 en zaterdag 25 november om 20.30 uur. Kaarten van 26 tot 52 euro. Bestellen via Tele Ticket Service 070/345.345 (max. € 0,30/min.), vanuit NL: 0900-45.000.45 (€ 0,45/min.) of www.notp.com/belgie. Groepstarieven en groepsboekingen (+20 personen) via 03 400 60 44 of groepen@sportpaleisgroup.be.