...

2-jaarlijks modelbouw evenement in Gent

2-jaarlijks modelbouw evenement in Gent - modelbouwArtevelde Challenge 2017

De “Artevelde Challenge” is een 2-jaarlijks modelbouw evenement dat ingericht wordt sinds 1999 door IPMS Gent; een zelfstandige onderafdeling van de International Plastic Modeller’s Society. Dit jaar is het de 10de maal dat ze dit evenement organiseren.

De vorige uitgaven van dit evenement bleken succesvol en ook dit jaar zal het opnieuw ingericht worden in de lokalen van het Vrij Technisch Instituut te Deinze.

Wat houdt deze “Artevelde Challenge 2017” in?

1: Tentoonstelling: De leden van IPMS Gent stellen hun werken tentoon in een speciaal daarvoor voorziene zaal. Vermits wij bouwers hebben op verschillende vlakken zullen er dan ook meerdere items aan bod komen zoals voertuigen, vliegtuigen, militair, figurines, schepen, papier en zelfs radiobestuurde items.

Naast de tentoonstelling voor leden IPMS Gent is er ook ruimte voorzien voor niet leden welke van de gelegenheid willen gebruik maken om hun modellen te tonen. Hout- en papierbouw komen dit jaar speciaal aan bod.

2: Static Show: Ook dit jaar streven wij er naar om een aantal echte voertuigen ten toon te stellen. Medewerking werd beloofd door een groep verzamelaars van militaire voertuigen.

3: Handelaars: IPMS Gent kan ook dit jaar rekenen op medewerking van verschillende binnen- en buitenlandse handelaars gespecialiseerd in modelbouw. Een unieke gelegenheid om nieuwe producten en recente releases te ontdekken van grote en minder gekende merken maar ook van publicaties allerhande met betrekking tot de hobby.

4: Clubstands: Net zoals IPMS Gent regelmatig zijn medewerking verleend op andere evenementen ingericht door andere clubs, zo ook zullen diverse andere clubs hun medewerking verlenen door het inrichten van een eigen clubstand en presentatie van hun werken.

5: Luchtvaart gebeurtenissen rond Gent: Er zal een maquette gepresenteerd worden van een vliegveld tijdens WO1.

6: Wedstrijd: IPMS Gent organiseert ook een wedstrijd waarbij éénieder, ongeacht of deze lid is van een club of niet, zijn/haar model mag laten deelnemen. Inschrijvingsprijs bedraagt 2€ per model.

De deelnemende modellen worden ondergebracht in categorieën afhankelijk van hun aard of schaal en of zij geplaatst zijn in een diorama of niet.

Er zijn meerdere prijzen en trofeeën te winnen in verschillende categorieën.

De jurering van de modellen welke meedingen in de prijskamp wordt verricht door leden IPMS Gent welke onafhankelijk van elkaar hun bevindingen zullen noteren. Uit deze notities worden dan drie winnaars per categorie verkozen.

7: Catering: Er is een catering voorzien van warme en koude dranken alsook tot consumptie van een soep, broodje of koffiekoek.

IPMS Gent hoopt dan ook U talrijk te mogen begroeten op de “Artevelde Challenge 2017” welke doorgaat op zaterdag 04 November 2017 van 0900 tot 1700 uur in de gebouwen van het Vrij Technisch Instituut te Deinze. Passende bewegwijzering zal aangebracht worden vanop de invalswegen.

Adres: VTI-Deinze, 9800 Deinze, Leon Declercqstraat 1.