...

Marathon van Gent verwelkomt bijna 7.000 lopers

Marathon van Gent verwelkomt bijna 7.000 lopers - lopen

Marathon van Gent verwelkomt bijna 7.000 lopers in Gent

Tijdens de Marathon van Gent nu zaterdag zakken bijna 7.000 lopers af naar Gent voor de verschillende loopafstanden: marathon (42km) – halve marathon (21km) – 10km – 5km – 2.5km (kinderen) of 1km (kinderen). Dat is een recordopkomst aan lopers in Gent die zaterdag aan de start verschijnt op de Zuiderlaan met aankomst in de Topsporthal. Ook heel wat bekende gezichten trekken de loopschoenen aan. Gentse schepenen Sofie Bracke (10 km), Resul Tapmaz (5 km), Filip Watteeuw (21 km) gemeenteraadslid Guy Reynebeau (marathon), VTM nieuwsanker Freek Braeckman (marathon), Ex-miss België Joke Van de Velde (marathon) en acteur Daan Hugaert (21 km) zijn alvast van de partij.

PROGRAMMA ZATERDAG 28 OKTOBER

10.00 startschot Marathon – Schepen van Sport ,Resul Tapmaz
10.30 startschot 21 km – Schepen van Mobiliteit en Openbare Werken, Filip Watteeuw
12.30 aankomst 1ste man marathonloper
12.35 uitreiking beker en prijs mannen – marathon
12.45 aankomst 1ste man 21 km
12.50 uitreiking beker en prijs mannen – 21 km
13.00 aankomst 1ste vrouw 21 km
13.00 aankomst 1ste vrouw marathonloper
13.05 uitreiking beker en prijs vrouwen – marathon
13.05 uitreiking beker en prijs vrouwen 21 km
13.15 aankomst laatste 21 km marathonloper
14.30 startschot kids 1 km – Schepen van Burgerzaken & Protocol, Sofie Bracke
14.30 startschot kids 2.5 km – Schepen van Burgerzaken & Protocol, Sofie Bracke
14.45 startschot 5 km – Burgemeester Daniël Termont
15.00 aankomst 1ste man 5 km
15.05 uitreiking beker en prijs mannen 5 km
15.05 aankomst 1ste vrouw 5 km
15.10 uitreiking beker en prijs vrouwen 5 km
15.10 startschot 10 km – Schepen van Seniorenbeleid, Werk, Armoedebestrijding en Openbaar Groen en OCMW voorzitter Rudy Coddens
15.40 aankomst 1ste man 10 km
15.40 uitreiking beker en prijs mannen 10 km
15.45 aankomst laatste 5km loper
15.45 aankomst 1ste vrouw 10 km
15.50 uitreiking beker en prijs vrouwen 10 km
16.00 aankomst laatste marathonloper
16.30 aankomst laatste 10km loper
16.30 sluiting finish
17.00 after party met o.a optreden Wim Soetaert, Kono Band

Bij deze marathon ligt de focus niet alleen op de loopprestatie maar ook op de beleving, de natuur en het familiegebeuren. Deelnemers lopen door een landelijk parcours, dwars door de natuur ten westen van Gent. Op diverse plaatsen zijn er bevoorradingsposten en muzikale animatie. Met dit loopevenement wenst de organisatie zich te onderscheiden van de andere.

KWALITEIT VOOROP
Bezieler en gezicht van dit ambitieuze project is Marathonman Stefaan Engels. Stefaan streeft samen met de Stad Gent naar een hoge kwaliteit voor de Marathon van Gent. Hij weet uit ervaring wat een loper verwacht van een loopevenement en legt de lat hoog om organisatorisch alles vlot te laten verlopen. Voor elke deelnemer moet de Marathon van Gent een onvergetelijke dag worden op sportief en recreatief vlak.

GROENE ROUTE
De Marathon van Gent is bewust uit het centrum van Gent gehouden. De route werd accuraat uitgestippeld en loopt overwegend in de natuur, via Mariakerke, Evergem, Belzele, enz. Het parcours zet prachtige natuurgebieden in de kijker zoals het sport- en recreatiepark De Blaarmeersen, De Drie Leien en de Assels, de Vinderhoutse Bossen en het Landschapspark Groene Velden. In samenwerking met Ivago en IVM wordt dit de properste marathon van de wereld. Alle papiertjes, gels, barverpakkingen, bekertjes en flesjes gaan direct in de 168 afvalbakken opgesteld langs de route.

GOEDE DOELEN
De Marathon van Gent gaat ook voluit voor het goede doel. Via de Marathon van Gent worden 42 organisaties en projecten in de kijker gezet. Engels: “Deelnemers lopen voor zichzelf en hun persoonlijk doel, maar kunnen ook een extra bijdrage leveren voor één van onze goede doelen.”

DE BELEVING PRIMEERT
Het sportfeest gaat van start aan de Topsporthal waar atleten en supporters verzamelen, met muziek en commentatoren die enthousiast aftellen tot aan de start. Kinderopvang en -animatie zijn voorzien voor de hele duurtijd. De bewoners langs het parcours worden opgeroepen om met toeters en bellen de sporters aan te moedigen en/of hun straat en voorgevel te versieren.

Bijzonder aandacht gaat ook naar de beleving onderweg. Lopers worden getrakteerd op muzikale animatie, 50 borden met motiverende quotes, een complete bevoorrading met Etixx producten (gels, bars, isotone drank), water, bananen, rozijnen en krijgen een unieke en onvergetelijk aankomst in de Topsporthal aan de Watersportbaan. Iedere deelnemer ontvangt na de finish een medaille, een finish T-shirt en een waardevolle goodiebag.

AFTER PARTY
Na die grandioze inspanning is er een groot feest vanaf 17u met lekker eten en drinken en verschillende optredens in een oase van licht en geluid in de Topsporthal. De toegang tot de after party en de muzikale optredens zijn volledig gratis.

Ben je ingeschreven? Dan kan je je loopnummer elke dag afhalen in de chalet voor de Topsporthal tussen 16u en 20u. Op vrijdag 27 oktober van 10u tot 21u in de Topsporthal. Tip: haal je loopnummer op voorhand op en vermijd zo wachtrijen op 28 oktober.

Inschrijven kan ook ter plaatse in de Topsporthal aan de Watersportbaan van maandag 23 oktober tot en met vrijdag 27 oktober tussen 16u en 20u of via daginschrijving op zaterdag 28 oktober vanaf 8u.

Tot slot nodigen we iedereen uit om op een duurzame manier naar dit evenement te komen, te voet, met de fiets of het met openbaar vervoer.