...

FAROEK is aan zijn vijfde seizoen toe

FAROEKHet opsporingsprogramma FAROEK is op dinsdag 26 september toe aan zijn vijfde seizoen. Net zoals de voorbije jaargangen roept gerechtsjournalist en justitie-expert Faroek Özgünes, met medewerking van politie en parket, de hulp in van de kijkers om misdadigers op te sporen en getuigen te vinden van misdrijven. Met resultaat, want de voorgaande jaren leidden de tips van kijkers in 42 procent van de gevallen tot een doorbraak in de zaak. In de eerste uitzending van het nieuwe seizoen vraagt Faroek Özgünes medewerking voor zeven onopgeloste misdrijven.

Een 83-jarige vrouw uit Sint-Truiden werd in haar eigen huis verkracht. Een man belde rond half zeven ’s avonds aan en duwde haar naar binnen. De vrouw vertelt zelf anoniem wat er is gebeurd. De verdachte werd gefilmd toen hij haar straat inliep. Via een robottekening hoopt de politie en het parket de verdachte te kunnen vinden.

In Brussel werden een man en een vrouw aangevallen door een persoon met een mes. De dader stak de vrouw in haar keel, waardoor ze enkele dagen in levensgevaar verkeerde. De politie toont beelden van de vermoedelijke dader.

Roeselare Een 17-jarig meisje uit Roeselare werd in de nacht van 21 op 22 juli aangerand door een man. Hij blokkeerde haar de weg. Toen het meisje wegliep, rende hij haar honderden meters achterna tot in de hal van een hotel. Een hotelgast hoorde het tumult en kwam kijken, waardoor de dader op de vlucht sloeg. Maar even later randde hij een tweede slachtoffer aan, een vrouw van 53 die alleen onderweg was naar haar wagen. Politie en parket doen een beroep op de kijkers om de man te vinden.

Verder komen ook een gewapende overval op een supermarkt in Kraainem aan bod, een grijpdiefstal in Gent die volledig werd gefilmd, de overval op een toerist in de lift van zijn hotel in Antwerpen en drie inbrekers die de kluis van een restaurant in Zaventem proberen open te breken.

UITZENDING OP DINSDAG 26 SEPTEMBER 2017
FAROEK