...

Herstellingswerken Expresweg in Haaltert

Herstellingswerken Expresweg in Haaltert - haaltertHerstellingswerken op de Expresweg (N45) in Haaltert

Op maandag 9 oktober start het Agentschap Wegen en Verkeer met herstellingswerken en de aanleg van rechtsafslagstrook op de Expresweg (N45) in Haaltert. Tijdens deze werken rijdt het verkeer op de N45 over twee rijstroken naar Ninove en over één rijstrook richting Aalst. Het verkeer van Ninove kan niet afslaan naar de Wildebeekstraat richting Welle en moet omrijden. Voor de veiligheid geldt een snelheidsbeperking van 50 km per uur. De werken zullen ongeveer een maand duren. 

Wat doen we?

De aannemer voert gelijkaardige werken uit als die op de N45 aan de Eigenstraat. De werfzone bevindt zich nu op de N45 tussen Ninove en Aalst in Haaltert aan het kruispunt met de Wildebeekstraat op de rijrichting Aalst. Er wordt op die plaats een rechtsafslagstrook aangelegd. De aannemer vervangt ook enkele betonplaten en past ook het fietspad aan. De werken starten op 9 oktober en duren tot 3 november.

Hoe rijdt het verkeer?

Autoverkeer

Het verkeer op de N45 heeft twee rijstroken richting Ninove. Richting Aalst is er slechts één rijstrook. Er komt een tijdelijke middenberm waardoor er geen kruisende bewegingen mogelijk zijn.
Wie van de N45 naar de Wilgenstraat wil, moet eerder al het kruispunt nemen en via de Hoogstraat en de Steenweg (N405) rijden.
Het verkeer vanuit Welle kan de N45 oprijden richting Aalst.
Het verkeer dat vanuit Ninove naar Denderhoutem wilt rijden, zal ook eerder het kruispunt met de Iddergemsesteenweg moeten nemen.
Het verkeer van Denderhoutem naar Aalst rijdt om via Iddergemsesteenweg en het centrum van Haaltert.

Fietsers

Fietsers richting Ninove kunnen langs de N45 rijden
Fietsers richting Aalst rijden om via de steenweg (N405) en de Hoogstraat.

Veilige werf

Voor de veiligheid is er een snelheidsbeperking van 50km/u in de werfzone.

Bron:Wegen en Verkeer Oost-Vlaanderen