...

Stad Geraardsbergen plaatst fotocabine in het administratief centrum

Foto Stad Geraardsbergen
Foto Stad Geraardsbergen

Fotocabine in het administratief centrum van Stad Geraardsbergen

Vanaf 2017 zijn de criteria waaraan de pasfoto voor een identiteitskaart (eID) of een Kids-ID moet voldoen, gewijzigd. De regels die nu al van toepassing waren voor de paspoorten, de zogenaamde ICAO regels, zijn voortaan ook van toepassing op de eID en de Kids-ID, wat de duidelijkheid en uniformisering ten goede komt.

Vanaf 1 september kan je tijdens de openingsuren van het AC op het gelijkvloers ook terecht in een fotocabine om zelf je foto te maken voor je rijbewijs, identiteitskaart of paspoort. De kostprijs is 6 euro. Je kan betalen met bancontact of cash en je ontvangt een set van 6 pasfoto’s die voldoen aan alle normen. De cabine geeft stap voor stap instructies en neemt meerdere foto’s zodat je kan kiezen welke uiteindelijk wordt afgedrukt. De cabine is bovendien toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Het staat de inwoners vrij om deze dienst te gebruiken of uiteraard een professionele fotograaf te contacteren.

Toch zijn sommige handelaars niet tevreden ” Dienstverlening, daar ben ik absoluut voorstander van, maar je verkoopt ook geen broodjes, terwijl de mensen wachten aan het loket… dienstverlening is een keuze, een fotocabine is gewoon de foute keuze”