...

Stad Gent opent online rouwregister naar aanleiding van de aanslagen in Spanje

rouwregisterStad Gent opent online rouwregister naar aanleiding van de aanslagen in Spanje

Op donderdagavond en -nacht 17 augustus 2017 vonden in het Spaanse Barcelona en Cambrils verschrikkelijke aanslagen plaats, met meerdere doden en meer dan honderd gewonden. De Stad Gent betuigt haar medeleven aan de slachtoffers en familieleden en opent een online rouwregister.

Via de website van de Stad Gent kunnen Gentenaars een reactie nalaten in de vorm van een tekst, maar ook via een foto, muziek of filmpje. Om een reactie te kunnen plaatsen dient men zich eerst aan te melden.

‘Dit is niet enkel voor de familieleden van het Belgische slachtoffer. Ook voor de doden, gewonden en nabestaanden van minstens 24 verschillende nationaliteiten willen we, samen met de kleine 1.000 Spanjaarden die in onze stad wonen, ons medeleven betuigen. Het is helaas al het derde rouwregister dat we dit jaar moeten openstellen na een aanslag. Toch willen we op die manier elke keer even stilstaan bij het gruwelijke geweld en tonen dat we ons niet bang laten maken.’
Burgemeester Daniël Termont en Sofie Bracke, schepen van Protocol

Het is pas de tweede keer dat de Stad Gent gebruik maakt van een online rouwregister. Mensen die hun medeleven willen betuigen, kunnen dat doen via het online rouwregister op deze website (klik hier).