...

Freek Braeckman wordt nieuwsanker bij VTM NIEUWS

Freek Braeckman
Foto – Medialaan – Freek Braeckman
Freek Braeckman wordt nieuwsanker bij VTM NIEUWS

Journalist en televisiemaker Freek Braeckman zal vanaf 1 september 2017 voor de VTM nieuwsdienst werken. Daar zal hij naast Stef Wauters, Birgit Van Mol, Elke Pattyn en Dany Verstraeten vooral het team nieuwsankers versterken. Die versterking is heel welkom nu Elke Pattyn hoogzwanger is en dit najaar even van het scherm verdwijnt. Maar bovenal is de komst van Freek Braeckman een aanwinst voor de hele VTM nieuwsredactie.

Algemeen Hoofdredacteur VTM NIEUWS, Kris Hoflack: “Ik ben ontzettend blij met de komst van Freek. Als nieuwsanker sprong hij er altijd bovenuit, en hij wist heel goed hoe hij een nieuwsverhaal voor een groot publiek moet brengen. Fijn dat we Freek bij VTM NIEUWS dus opnieuw volop als anker kunnen inschakelen.”

Freek Braeckman: “Met deze nieuwe stap voel ik me een beetje als een profvoetballer die na 16 jaar Anderlecht de kans krijgt om ook Club Brugge te leren kennen. En ik vind bij VTM heel wat mensen terug met wie ik de voorbije jaren erg graag heb samengewerkt. Ik ben razend nieuwsgierig en popel om van start te gaan.”

Freek Braeckman (20/02/1979) was journalist en nieuwsanker bij de openbare omroep tussen 2007 en 2012. Daarvoor deed hij ervaring op als reporter bij regionale omroepen en bij het nieuwsprogramma Karrewiet van Ketnet. Later presenteerde hij zes seizoenen van ‘Cafe Corsari’. In 2009 werd hij na een spannende finale ook nog ‘De Slimste Mens ter Wereld’ in het gelijknamige spelprogramma. Bij VTM NIEUWS keert Freek terug naar zijn oude liefde, het nieuws.

Olivier Goris, netmanager van Eén, wenst Freek namens VRT veel succes: “Het was al die jaren fijn samenwerken met Freek, als reporter, nieuwsanker en host van programma’s als Café Corsari en Typisch Mensen. We wensen hem veel succes met zijn nieuwe uitdaging.”

Freek Braeckman zal zich vanaf 1 september volop inwerken in zijn nieuwe werkomgeving. Wanneer hij precies zijn debuut maakt als anker van VTM NIEUWS, staat nog niet vast.