...

Hoofdrol voor Christanne de Bruijn in Nederlandse speelfilm

HOOFDROL VOOR CHRISTANNE DE BRUIJN IN NIEUWE NEDERLANDSE SPEELFILM ‘DE DIRIGENT’

Foto: Lieke Romeijn
Foto: Lieke Romeijn

Christanne de Bruijn (Sister Act, Wicked, A New Brain) zal de rol van Antonia Brico vertolken in de nieuwe Nederlandse speelfilm ‘De Dirigent’. Dit wordt haar eerste grote rol in een Nederlandse film.

Christanne:“Ik ben heel blij dat ik mijn twee grote liefdes op deze manier kan combineren, de liefde voor muziek en acteren. En het is uiteraard een eer om de hoofdrol te mogen vertolken in dit prachtige verhaal.”

“Er is één verhaal dat ik al heel lang wil vertellen en dat is het verhaal van ‘De Dirigent’. Ik ben zielsgelukkig met Christanne de Bruijn in de hoofdrol. Zij is voor mij de perfecte Antonia.’’ Aldus regisseuse Maria Peters.

De film ‘De Dirigent’ is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de uit Nederland afkomstige Antonia Brico.

Eind jaren ’20 was zij de eerste vrouwelijke dirigent ter wereld die succesvol grote symfonieorkesten dirigeerde. Tot op heden lukt het vrouwen nog steeds niet om aan de top van de wereldranglijst van belangrijkste dirigenten te komen.

De film wordt geproduceerd door Shooting Star Filmcompany (Spijt, Daens, Left Luggage, Sonny Boy) en de regie ligt in handen van Maria Peters (Sonny Boy, Kruimeltje, Pietje Bell, De groeten van Mike).

De opnames staan gepland vanaf 31 augustus van dit jaar, tijdens de herfst zijn ook opnames in België voorzien.

Splendid Film (Moonlight, Hacksaw Ridge) brengt de film in het najaar van 2018 uit in de Nederlandse bioscopen, Cinemien verzorgt de release in de Belgische bioscopen.