...

Zondag-trip : drijven door het landschap

Zondag-trip : drijven door het landschap - scheldeland Caroline NeelsTip voor zondag-trip :  drijven door het landschap. Voor zowel gezinnen, singles als koppels. 

Met terug zonnige dagen in het vooruitzicht is er niets leuker dan op het water vertoeven. Als koppel, alleen of met het gezin, het kan allemaal bij Rivertours.
De zondagse cruises door het Scheldeland doen het erg goed. Nog te boeken tot eind september.

Guido Moens : “Koppeltjes maken er een  romantische tocht van, gezinnen gaan aan boord met de kinderen maar ook veel singles kiezen voor een boottochtje Je legt dan ook makkelijk contact op zo een schip. We merken duidelijk de trend dat meer en meer singles boeken. Het  is ook ideaal voor gezinnen. Terwijl de ouders ontspannen op het buitendek genieten van de vergezichten met een drankje, kunnen de kinderen het schip verkennen en genieten van een pannenkoek. En verliefde stellen die bestellen al eens een fles champagne.”

Rivertours vaart door  één van de mooiste rivierlandschappen van ons land: het Scheldeland met haar prachtige natuur van schorren en slikken, kreken en inhammen en typische Scheldedorpen. Je vaart voorbij dorpen en stadjes als Mariekerke, Sint-Amands, Rupelmonde en Temse. Afhankelijk van het Schelde-tij vaart men eerst richting Sint-Amands en vervolgens richting Rupelmonde.

Zelfs bij regenweer is er steeds genoeg om te ontdekken. 

De gids vertelt het verhaal van de streek en haar bewoners, over de tradities en de culinaire troeven, over de eeuwenoude strijd tegen overstromingen, het ontstaan van nieuwe gecontroleerde overstromingsgebieden en mooie nieuwe natuurgebieden.  Na de rondvaart kan je de dag afsluiten met een mooie wandeling op de oevers van de Schelde.

Ideaal voor amateurfotografen

Heel wat amateurfotografen boeken deze tocht. Wie prachtige beelden kan aanleveren aan Rivertours krijgt al eens zijn volgend tochtje gratis aangeboden.

Elke zondag nog tot eind september van 14u tot 18u.
Prijs: € 12 en € 9. Voor meer info en reservatie: 03 711 38 21. www.rivertours.be

Rivertours, dat is van 1 mei tot en met 30 september in eigen land varen op kanalen en rivieren. Dat kan individueel of in groep. Onder toeziend oog van een professioneel kapitein en zijn bemanning en met een nautische gids aan boord. Een maaltijd kan mits reservatie. Eigen picknick is toegelaten, maar drank wordt aan boord verkocht. Vaste vertrekdata kunnen worden geraadpleegd op de site rivertours.be zodat je op voorhand kunt plannen en je hele familie, vriendenkring, collega’s of personeel kunt uitnodigen. Wie genoeg deelnemers meebrengt, kan een schip volledig exclusief afhuren. Een schip afhuren kan het hele jaar door!