...

Aalst stelt speerpunten mobiliteitsplan voor

Aalst stelt speerpunten mobiliteitsplan voor - autoAalst stelt speerpunten mobiliteitsplan voor.

Op 18 maart stelt Aalst de 10 speerpunten van het nieuwe mobiliteitsplan voor aan haar inwoners tijdens het event ‘De Ontknoping’ in het administratief centrum. Er is een vrij te bezoeken interactieve infotentoonstelling en er zijn infosessies met toelichtingen om 10 en om 15 uur. Wie nog wil inschrijven voor één van deze sessies kan dit via www.aalstontknoopt.be. Na 18 maart trekt ‘De Ontknoping’ naar de deelgemeenten.

Het verkeer in en naar Aalst zit zoals in vele steden regelmatig in de knoop. Wie elke werkdag in de file zit zal dit beamen. De grote uitdaging is Aalst te ‘ontknopen’. Dat is het doel van het mobiliteitsplan waar Aalst momenteel aan werkt. Mobiliteit is geen óf óf-verhaal, maar een én énverhaal. Te voet, met de fiets, met de auto en met het openbaar vervoer, deze verschillende manieren om je te verplaatsen moeten mogelijk blijven, alleen moet het vloeiender en veiliger. Aalst wil samen met haar inwoners en bezoekers de knoop ontwarren en lanceerde daarom de communicatiecampagne ‘Aalst ontknoopt’.

De Ontknoping Aalst wil haar inwoners betrekken door hen grondig te informeren over de belangrijkste speerpunten van het mobiliteitsplan en hen de kans geven om feedback te geven. Het startschot wordt gegeven op 18 maart in het administratief centrum op het Werfplein. Het evenement kreeg de toepasselijke naam ‘De Ontknoping’. Er zijn 2 infosessies gepland om 10 uur en om 15 uur waarin de ambities van het mobiliteitsplan en de 10 speerpunten worden toegelicht aan de hand van een wervende powerpoint. Burgemeester Christoph D’Haese, schepen van Mobiliteit Dylan Casaer en directeur van Mobiliteit en Openbaar domein, Nico Rottiers voeren er het woord. Nadien kunnen de aanwezigen doorschuiven naar een infomarkt. De 10 speerpunten worden er tentoongesteld en medewerkers van de stad staan klaar om alle mogelijke vragen te beantwoorden, te luisteren naar feedback en suggesties te noteren.

Op tournee in de deelgemeenten

Ook de inwoners van de deelgemeenten krijgen de kans om alles over het mobiliteitsplan te ontdekken. Aalst trekt de komende twee weken met ‘De Ontknoping’ op rondreis.

De volgende sessies vinden plaats op:
– dinsdag 21 maart 2017 om 19 uur in zaal Dendergalm, Meirbeekstraat 12 te Gijzegem
– maandag 27 maart 2017 om 19 uur in zaal De Snip, Beugemstraat 9 te Moorsel
– woensdag 29 maart 2017 om 19 uur in de polyvalente zaal, Schoolstraat 2 te Nieuwerkerken
– donderdag 30 maart 2017 om 19 uur in zaal De Groene Wilg, Hogeweg 82 te Erembodegem

Opgelet! Inschrijven voor deze sessies is verplicht via www.aalstontknoopt.be of telefonisch via 053 77 9300. Wie niet aanwezig kan zijn op één van deze bewonersmomenten kan alles rustig nalezen op de website www.aalstontknoopt.be, je kan er ook feedback geven op de speerpunten van het mobiliteitsplan. Vanaf 3 april zullen de infopanelen met de 10 speerpunten van het mobiliteitsplan nog een tijdje tentoon gesteld worden in het administratief centrum op het Werfplein. Volg zeker ook de facebookpagina www.facebook.com/aalstontknoopt