...

Met panache naar de winkel in Aalst

panacheMet panache naar de winkel!

Je hoeft geen grote wielerfanaat te zijn om te weten dat zondag 2 april 2017 de Ronde van Vlaanderen op het programma staat. Deze editie is echter speciaal voor onze stad, want we zijn fier te mogen verkondigen dat Vlaanderens Mooiste in 2017 ook in Aalst zal passeren.

Vanuit de dienst Economie werd daarom een wedstrijd op poten gesteld in samenwerking met de lokale handel en horeca. Op die manier willen we de Ronde-sfeer overbrengen in maar liefst 198 deelnemende zaken in Aalst en deelgemeenten.

Deze actie kreeg de naam ‘Panache’ mee, wat een wielerterm is die alleen de grootste wielerhelden te beurt valt. Een renner met panache piekt boven de rest uit met grote stijl, doorzettingsvermogen en kracht en zit met een grote portie flamboyantie en schoonheid op de fiets. Omdat de wielergoden tijdens de Ronde van Vlaanderen ook onze mooie winkelstad zullen doorkruisen, sporen we alle shoppers aan om met panache naar de winkel te gaan!

De klanten sparen immers bij elke aankoop (verschilt per zaak) panache-stempels. Wie een volle stempelkaart heeft (= 4 stempels) maakt kans op een 1 van de 5 DUOVIP-tickets van de Ronde van Vlaanderen of 1 van de andere Ronde-prijzen. Ook de deelnemende handelaars maken zelf kans om een DUOVIP-ticket in de wacht te slepen.

Schepen van Lokale economie Katrien Beulens (CD&V): “De samenwerking tussen handel en horeca met de stad Aalst is tijdens grootschalige evenementen van deze aard onontbeerlijk. Deze actie is dan ook een win-win. Enerzijds trekken de lokale handelaars meer mensen aan en de klanten maken bij hun aankopen kans op een mooie prijs. Ik ben vooral blij te zien dat niet enkel de handelaars langsheen het parcours of in centrum massaal meedoen, maar ook deze in de buurtgemeenten.”