...

MEDIALAAN herdenkt de aanslagen van 22 maart

MEDIALAAN herdenkt de aanslagen van 22 maart
Live-uitzending herdenking bij VTM, extra debat VTM NIEUWS en speciale programmatie Qmusic en Joe

MEDIALAAN herdenkt de aanslagen van 22 maart - lotgenoten zaventem 2017 01
Foto Medialaan lotgenoten Zaventem

MEDIALAAN staat volgende week een jaar na de aanslagen in Zaventem en Brussel stil bij de tragische gebeurtenissen waarbij vorig jaar 32 doden vielen. Zowel op tv, radio en online is er extra aandacht voor de herdenking.

DINSDAG 21 MAART: LIVE DEBAT VANOP MELSBROEK

Op dinsdag 21 maart om 22.45 is er de speciale uitzending van VTM NIEUWS, ‘België na de Aanslagen: het Grote Debat’, live vanop de luchthaven van Melsbroek. Stef Wauters en Elke Pattyn ontvangen verschillende gasten, waaronder minister van Binnenlandse Zaken Jambon, VTM-terreurexpert Faroek Özgunes, advocaat Sven Mary en overlevenden, nabestaanden en hulpverleners van de aanslagen. Samen met deze mensen hopen Stef en Elke een antwoord te geven op de vragen van de kijker. Welke lessen hebben we een jaar later getrokken uit de aanslagen? Is België vandaag veiliger? Moeten we leren leven met militairen in de straten? Wordt het terreurniveau 3 het nieuwe normaal?

Stef Wauters: “Het wordt geen herdenkingsprogramma, maar een debat met de blik op de toekomst. Een totaalverhaal met een brede waaier van getuigenissen en gesprekken. We willen antwoorden zoeken op de vele vragen waar we nog mee zitten.”

WOENSDAG 22 MAART: HERDENKING IN ZAVENTEM EN BRUSSEL

Op woensdag 22 maart start om 07.00 ’s ochtends de rechtstreekse uitzending van de grote nationale herdenking, die VTM brengt in samenwerking met VRT, RTBf en RTL Tvi. Birgit Van Mol presenteert de uitzending vanuit de nieuwsstudio in Vilvoorde, samen met VTM-terreurexpert Faroek Özgunes. Samen geven ze commentaar bij de verschillende plechtigheden op de luchthaven van Zaventem en het metrostation Maalbeek. Koning Filip en Koningin Mathilde zullen in Brussel ook een monument inhuldigen voor alle slachtoffers van aanslagen. Doorheen de uitzending schakelt Birgit van Mol over naar reporters van VTM NIEUWS ter plaatse: Julie Colpaert (luchthaven van Zaventem), Rosalie Pieters (station Maalbeek) en Wouter De Boer (herdenkingsmonument). De live uitzending zal vermoedelijk tot 11.15 duren en ook te volgen zijn via vtmnieuws.be, de VTM NIEUWS-app en Facebook.

QMUSIC EN JOE DRAAIEN ELK UUR EEN SYMBOLISCHE PLAAT

Ook de radiozenders van MEDIALAAN, Qmusic en Joe, herdenken de aanslagen een hele dag lang tijdens ’22 maart, één jaar later’. Zowel bij Qmusic als bij Joe zal er van 08.00 tot 23.00 elk uur dezelfde symbolische plaat worden gedraaid ter nagedachtenis van de slachtoffers. In alle programma’s zal er ook extra worden stilgestaan bij de herdenking.

BIRGIT VAN MOL PRESENTEERT SPECIALE UITZENDING BIJ JOE

VTM NIEUWS-anker Birgit Van Mol trekt na de extra nieuwsuitzendingen overdag de Joe-studio in en presenteert van 19.00 tot 21.00 een speciale radio-uitzending naar aanleiding van de herdenking van de aanslagen. Birgit wil vooral op zoek gaan naar het menselijke verhaal achter de gebeurtenissen en de vele hulpverleners en nabestaanden een hart onder de riem steken.

Birgit Van Mol: “Overdag willen we met VTM NIEUWS de herdenking in beeld brengen. ’s Avonds wil ik bij Joe vooral op zoek gaan naar wat dit met mensen heeft gedaan. Hoe is het leven veranderd van mensen die erbij betrokken waren: slachtoffers, partners en hulpverleners? En wat heeft het gedaan met de luisteraars, want bijna iedereen komt wel eens op Zaventem. Wat hebben we onze kinderen verteld? De muziek tussen de gesprekken zal de universele taal zijn die iedereen begrijpt en aanvoelt”.

21 maart om 22.45 bij VTM: België na de Aanslagen: het Grote Debat
22 maart vanaf 07.00 bij VTM: Extra VTM NIEUWS met live herdenkingen
22 maart van 08.00 tot 23.00 bij Qmusic en Joe: om het uur symbolische platen
22 maart om 19.00 bij Joe: Birgit Van Mol met speciale uitzending op Joe