...

Videoboodschappen, buikgordels en AHAleaks uit Haaltert

BonifatiusVideoboodschappen, buikgordels en AHAleaks : Welcome to Haaltert international.

Haaltert heeft nu ook zijn eigen Wikileaks : AHAleaks. De postduiven op Haaltert beleven gouden tijden. De ene zit nog te hijgen van een reis naar mevrouw Homans terwijl de andere al kan opstijgen richting de politiek onafhankelijke partij AHA. Dit keer met een zeer gevoelig document. Top secret. (https://www.facebook.com/Haaltertanders/photos/a.217506001992186.1073741828.211071089302344/239773579765428/?type=3&theater)

Bij AHA schrokken ze zich een ongeluk toen die blauwe geschelpte met dit document kwam binnenwaaien. Voor alle duidelijkheid deze blauwe geschelpte is een echte duif en NIET het blauwe opperhoofd van CL-OpenVld, want daar hadden ze bij AHA zijn komst niet overleefd van het verschieten.

Ze hebben zich daar de hersenen grijs gepijnigd over de mogelijke herkomst van de brief. Zoals ze dit wellicht over de herkomst van Bonifaas ook al gedaan hebben. Een gekregen paard kijk je niet in de bek en dit godsgeschenk was meer dan welkom. Ze hebben het op hun Face-bookpagina gezet. Hun doel is namelijk : mensen meer politiek bewust te maken. Ze dichter bij de politiek te brengen. Een nobel doel. Maar of het zo zal lukken is twijfelachtig.

Bonifaas wil over de inhoud van de brief niets kwijt. Er staat op dat hij niet voor de pers en dus zeker niet voor de onnozele Bonifaas bedoeld is. Er bestaat nog zoiets als respect. In politiek Haaltert toch wel zeldzaam geworden.

Aan het lezen van de brief heeft Bonifaas een spurtje naar het toilet overgehouden. Het is op zijn darmen geslagen. Maria met de zakkos heeft Bonifaas aangemaand zich verder niet meer met de politiek in te laten daar er vroeg of laat wel eens een zeer onwelriekend ongeluk zou van kunnen komen.

DE VIDEOBOODSCHAP
De groten maar ook helaas de minder groten der aarde doen het al lang : de video boodschap gebruiken om hun onderdanen toe te spreken. Bin Ladin deed het, al-Qaida deed het en Abu Bakr al-Baghdadi gebruikt het nu jammer genoeg ook. Daardoor heeft het begrip “video boodschap” toch wel een zeer onaangename bijklank gekregen. Uiteraard is niet iedereen die dit medium gebruikt slecht van inborst wel integendeel. Onze burgemeester gebruikt het nu ook.

Bin Ladin ging in zijn tuinhuis voor zijn grote voorraad aardappelen zitten en sprak zijn met een Kalasjnikov op de schoot zijn volgelingen toe. Iedereen dacht dat hij ergens in een hol in de bergen van Afghanistan zat maar neen gewoon lekker thuis in het tuinhuis. Handig die videoboodschap. Je verspilt ook geen tonnen papier en dat is dan weer goed voor het milieu. Bin Ladin was dus een milieu bewust iemand.

De saaie achtergrond van de videoboodschap van onze burgemeester is dan ook bedoeld om niet te achterhalen waar die opgenomen is. We vermoeden het gemeentehuis maar dat is niet zeker. Dat haar boodschappen moeilijk te volgen zijn weet ze ook. Ze zegt dan ook regelmatig “voor wie nog kan volgen”. Het is voor haar ook niet makkelijk want haar gemeenteraadsleden veranderen van kleur gelijk de kameleons.

Er is nog wat werk aan haar boodschappen. Met al het geschrijf van Bonifaas Boni over burgemeesterssjerpen die hij “buikgordels” noemt, een verwijzing naar een ander soort gordels dat helaas ook populair geworden is was het wel even schrikken toen ze plots in een korte beweging de burgemeesterssjerp van onder de tafel haalde.
Bonifaas dacht ; boem daar gaat onze knappe burgemeester en een groot deel van het gemeentehuis en we hebben al zo weinig geld. Maar neen : ze is, en terecht; fier op haar gordel. Niet direct een geruststelling want dat zijn die sjarels die zich nu overal ter wereld opblazen zijn dat ook. Maar goed de videoboodschap moest meer gebruikt worden ’t is nieuw en ’t slaat aan. Alleen aan de duidelijkheid moet nog wat gesleuteld worden maar alle begin is moeilijk.

De zon weet van niets

Wie tegenwoordig in Haaltert de straat oversteekt kijkt best ook eens omhoog. De kans is klein maar ze bestaat dat sunshine, de topvrouw van het huis van oranje, uit de lucht komt vallen. Het is al geen eer om die op je donder te krijgen en tot overmaat van ramp krijgt je gegarandeerd ook nog de schuld. Ook al was het groen en liep je op het zebrapad : het zal jou schuld zijn en je zal voor de financiële gevolgen opdraaien. Dat doen we nu met zijn allen na het niet stemmen van de opcentiemen ook en dat is ons schuld, niet van diegene die niet is komen opdagen om dit goed te keuren. We hadden maar niet op haar moeten stemmen. Zo zit sunshine nu eenmaal in mekaar : het is altijd de schuld van een ander. Niet echt de beste kwaliteit voor iemand die verantwoordelijkheid wil dragen.

Het blauwe opperhoofd heeft ook nog eens de krant gehaald.

Hij is nog eens komen zeggen dat de gemeente 9 miljoen in kas heeft. Het is duidelijk dat zijn geheugen hem een beetje in de steek begint te laten. De burgemeester heeft hem al zeven keer gezegd dat dit niet waar is maar hij lijkt het niet meer te onthouden. Begrijpelijk op die leeftijd. Bonifaas die veel jonger is maar ook stilaan de leeftijd nadert waarbij hij op Haaltert wordt afgeschreven heeft dat ook al. Hij heeft ook nog eens gezegd dat de gemeente de 3,4 miljoen niet nodig heeft. Bonifaas denkt dat hij HEEFT en HAD begint te verwarren. Misschien HAD de gemeente dit vroeger niet nodig maar HEEFT de gemeente dit nu wel nodig.

Hij zegt ook dat er zoveel geld in kas is omdat er de laatste 4 jaar op Haaltert niks gebeurd is. Hij heeft het wel gezien maar hij is het gewoon vergeten …. Blauwe smurfen zorg goed voor hem want hij lang zo slecht niet als AHAat ons wil doen geloven.

De rode poezen

Dan zijn er nog de rode poezen. Zij ontsnappen aan de grote vegenpan van Bonifaas. Hij kan er ook niet kwaad op zijn. Ze misdoen niks en bovendien : ze schreeuwen hun grote eigen gelijk niet uit. Ze zijn wijs : schreeuwen is zilver en zwijgen is goud. Bovendien verdient de jongst van de twee groot respect. Het zal voor haar wel niet makkelijk geweest zijn om op die leeftijd tot schepen gebombardeerd te worden. De andere is een werker : putjes graven en boompjes planten. Wie kan daar nu tegen zijn. Aan hun website https://www.s-p-a.be/artikel/liberalen-en-cdv-rekenen-zich-rijk/
kan onze burgemeester nog eens een voorbeeld nemen. Daar staat oa wel heel duidelijk uitgelegd waarover het gaat in onze gemeente. Daar staat oa uitgelegd wat “opcentiemen” zijn. Dat kennen Bonifaas met de pet en Maria met de zakkos van Eddy Wally niet. De relativiteittheorie van Einstein al even min maar die kost geen geld.

Mevrouw de burgemeester ga eens naar de markt en vraag eens aan 30 mensen met een pet en een zakkos van Eddy Wally wat “opcentiemen” juist zijn. Als U er eentje vindt die het weet dan heeft U de lotto gewonnen.

Zorg er dan wel voor dat u uw buikgordel thuis laat want anders, na al het geschrijf van Bonifaas, bestaat de kans dat de markt in paniek leegloopt.

“Bedankt voor het vertrouwen” en misschien tot ziens.

Bonifaas Boni.