...

20 jaar Witte Kerst te Dilbeek

– Dilbeek- Het is in 1996 dat toenmalig CVP-er Jaques De Meulemeester begon met het concept “witte kerst”. Witte kerst betekent niet letterlijk een witte Kerstmis maar wel de gelegenheid een warm kerstfeest aan te bieden aan mensen die dit gezellige feest moeten missen door uitsluiting. Niet alleen financieel, materieel maar zeker ook sociaal (eenzamen en alleenstaanden). Jaques zocht en vond onmiddellijk steun bij Rita De Dobbeleer (toenmalig schepen), Pastoor Adelin verkerken van de Savioparochie en Chris Ducheau.
20 jaar Witte Kerst te Dilbeek - Image00007 1
Het waren deze vier die het eerste feest in de zaal van het Saviocenter op gang trokken. Ondertussen bestaat het al 20 jaar en dat werd afgelopen zaterdag 17 december 2016 dan ook uitbundig gevierd. Het is de eigenaar van “Brasserie Bijgaarden” die reeds enkele jaren zijn deuren openzet om dit feest te ontvangen. Door de jaren heen waren er ook verschillende grote en kleine firma’s die in Groot-Bijgaarden gevestigd zijn die dit feest mee sponsoren om er een echt Kerstfeest van te maken.
20 jaar Witte Kerst te Dilbeek - Image00009 1
Vanaf 10 uur werden de kinderen met ouders verwacht voor de kinderanimatie terwijl de anderen voor het kerstdiner op het middaguur verwacht werden. na het kerstdiner en voor het dessert was er nog muzikale animatie verzorgt door Sjarel en de uit de streek afkomstige Wim Soutaer die samen een aantal nummers ten beste gaven en er de sfeer in brachten. Zeker met het nummer van Michel Sardou – Les Lacs du Connemara gingen zakdoeken en servieten vlot de lucht in. Na het dessert was er dan ook nog de traditionele verjaardagstaart met de namen van de stichters op als eerbetoon. deze mensen kregen dan ook nog een klein geschenk als aandenken.
20 jaar Witte Kerst te Dilbeek - Image00015 1Maar ook alle genodigden kregen een pakje mee naar huis, zelfs de kinderen werden bij het buiten gaan nog opgewacht door een heuse kerstman en kregen nog een pakje mee. Daar moeten ze naar volgend jaar toe een andere oplossing voor vinden want deze kerstman zorgde voor een heuse file. Maar afgezien van dit kleine “incident” verliep alles vlekkeloos. En de vele vrijwilligers die het nu overgenomen hebben keken er naar en zagen dat het goed was. Afspraak volgend jaar voor de 21e “Witte Kerst”

Meer foto’s klik hier: