Het Vuur van Jennifer Ewbank brandt

Jennifer EwbankZaterdagavond stapt Jennifer Ewbank op een uitgerolde rode loper de Hasseltse Ethias Arena binnen en maakt ze haar opwachting voor het Vlaamse publiek. De verwachtingen zijn hooggespannen, maar zelf blijft de Nederlandse singer-songwriter er rustig bij. “Nu valt het nog mee, maar ik ken mezelf: naarmate het moment nadert wordt de adrenaline voelbaar. Maar adrenaline houdt mij juist scherp! Het is te vergelijken met de eerste schooldag, positief gezien! Vlaanderen is nieuw voor mij. Ik ben vooral razend benieuwd hoe men gaat reageren op mijn nieuwe single ‘Vuur’. In het Nederlands, klopt, speciaal voor de Vlaamse markt!”

Wat ze zaterdagavond gaat aantrekken weet ze nog niet, maar als je haar vraagt ‘hoe ze die Vlamingen gaat inpakken’, dan antwoordt Jennifer Ewbank resoluut: ‘Met mijn muziek!’. Ze is alleszins geen katje om zonder handschoenen aan te pakken. Aan lef en doorzettingsvermogen ontbreekt het haar geenszins. “Een verschil tussen de Nederlander en de Vlaming? Een paar jaar geleden was ik op vakantie in het buitenland. Daar zaten heel wat Belgen en ik hoor een aantal van hen zeggen: “Lap, daar heb je die luidruchtige Hollanders weer. Die denken altijd dat ze het beter weten”. Ze zeiden dat stilletjes en achteraf moest ik lachen toen ze met z’n allen een partijtje waterpolo gingen spelen. Dat is typisch Vlaams hé. Jullie hebben niet zo’n rechtoe-rechtaan mentaliteit, zoals wij Nederlanders. Daar ga ik dus best nog moeten aan wennen. Ik zeg altijd: ‘Tegen mij kan je alles zeggen. Als het beleefd is, sta ik open voor alle opmerkingen!”

Passie en vooral veel ‘Vuur’, dat hoor je in haar eerste Nederlandstalige single. ‘Ik componeer al mijn liedjes in het Engels, maar het voordeel van mijn tweetaligheid is dat ik ze moeiteloos kan voorzien van een Nederlandstalige tekst. Net daarom wordt ‘Wild One’ dus ‘Vuur’. Het was even wennen, maar ik vind het fijn dat ik al mijn gevoelens heb gelegd in de tekst en de productie. Het is een mooi visitekaartje dat ik aan mijn Vlaamse fans overhandig. Een aantal van hen maakten de vergelijking met de zweverige muziek van Enya. Zelf had ik daar niet bij stilgestaan, maar uiteraard neem ik het compliment in volle dankbaarheid aan. ‘Vuur’ is inderdaad een perfect liedje om de warme wintermaanden mee te overbruggen. Zaterdag nemen we in Hasselt de videoclip op tijdens het Zingpaleis! Iedereen die aanwezig is in de Ethias Arena figureert mee in mijn ‘Vuur’-clipje. Het is de eerste keer dat er zoveel volk meespeelt in een clip van mij”, zegt Jennifer Ewbank.

Haar eerste, Nederlandstalige single ‘Vuur’ kan je in Vlaanderen aankopen via iTunes en beluisteren via Spotify en andere streamdiensten.

Je kan Jennifer Ewbank volgen via de socialmedia (Facebook / Instagram / Twitter ) of via haar site (www.jenniferewbank.be) op de hoogte blijven van haar activiteiten.

Jennifer Ewbank is nu zaterdag 19 november te gast in Het Zingpaleis Tropical. Gastheren De Romeo’s verwelkomen haar in de Ethias Arena in Hasselt. Tickets voor het feestje kan je bestellen via www.hetzingpaleis.be