...

Exclusief en openhartig met 19 Voetbalvoorzitters

Cover_DeVoorzitter

Mediageuzen pakt uit met prestigeproject DE VOORZITTER

Met het prestigeproject ‘De Voorzitter’ heeft Mediageuzen een nieuwe mijlpaal bereikt. Negentien voetbalvoorzitters én voormalig Anderlechtmanager Michel Verschueren praten exclusief en openhartig over wat het betekent om een voetbalclub te leiden.

Een jaar na de oprichting is uitgeverij Mediageuzen op kruissnelheid gekomen. De laatste maanden werden vooral stripliefhebbers verwend. Met ‘De Voorzitter’ brengt de uitgeverij, na boeken over onder meer R Antwerp FC en KV Mechelen, opnieuw een voetbalboek op de markt.

Liefst twintig voormalige en huidige voetballeiders praten openhartig over hun triomfen en teleurstellingen en zijn niet beroerd om daarbij namen te noemen. Het boek staat vol met pittige en nooit eerder gepubliceerde anekdotes: soms pijnlijk, vaak hilarisch maar altijd memorabel.

Ivan De Witte, Roger Vanden Stock, Bart Verhaeghe, Marc Coucke, Roger Lambrecht, Michel D’Hooghe , Jos Verhaegen, Herman Wynants, Geert Sustronck, Paul Nagels, Erik Goethals, Melchior Roosens, Joseph Allijns, Jos Vaessen, Frans Schotte, Johan Vermeersch, Johan Timmermans, Leo Theyskens, Yves Lejaeghere en niet te vergeten Michel Verschueren: alleen al de inhoudstafel leest als een Who is Who van het Belgische voetbal.

In zeldzaam openhartige gesprekken werden de (ex-)voorzitters gepeild naar de mooiste momenten en de bitterste teleurstellingen, naar lucratieve transfers en de mislukte aankopen, naar de houding tegenover spelers, trainers, fans en … de tegenpartij en kijken ze ook in eigen hart: Was/is het het allemaal waard? De antwoorden zijn verrassend en soms confronterend.
Voetbalverslaggever Peter Vandenbempt omschrijft de voorzitters in het voorwoord als “het hele spectrum, ergens tussen de voorzitter van de Gezinsbond en een bajesklant. Maar allemaal met die ene onmisbare eigenschap die het clubvoorzitterschap vereist: moed en clubliefde.”

Het is net die clubliefde, die van elke pagina af spat, die van ‘De Voorzitter’ een spraakmakend boek maakt waarmee Mediageuzen definitief zijn plaats mag innemen tussen de grote spelers op de almaar moeilijkere boekenmarkt.

‘De Voorzitter’ is een uniek en luxueus uitgegeven boek met stijlvolle zwart-witfotografie van topfotografen Henk Van Cauwenbergh, Koen Van Buggenhout en Jeroen Hanselaer.

‘De Voorzitter’ (hardcover, 250 pagina’s, €39,95) is vanaf 10 november verkrijgbaar in de boekhandel of via de webshop van Mediageuzen – mgboeken.be .

OVER MEDIAGEUZEN
Mediageuzen is een kleine uitgeverij, die naast de magazines Culinaire Ambiance en P voornamelijk strips uitgeeft (Doomsday, Iris, De Queeste van Yin, Marc Coucke – de zoektocht naar Ronald Inho, Star Trek, Dejah Thoris, Anne…). In het portfolio zitten verder ook boeken, waaronder de spraakmakende autobiografie van Marc De Schutter, ‘De Schutter heeft het altijd gedaan’.

Mediageuzen, Vleminckstraat 10 – 2000 Antwerpen – www.mediageuzen.be