...

De Week van het Slakske

slakskeGent – Van maandag 14 tot en met vrijdag 18 november 2016 organiseert Brede School Sluizeken-Tolhuis-Ham voor de derde maal ‘De Week van het Slakske’, beter bekend als ‘Week van ’t Slakske’. U kan vanzelfsprekend het ‘Lied van het Slakske’ komen meezingen, maar er staan nog veel meer festiviteiten en activiteiten op het programma.

Terwijl u die week met uw vierwieler nog meer dan anders aan een slakkengangetje door de wijk tuft, organiseren de betrokken kinderdagverblijven, kleuter- en basisscholen uit de wijk verschillende activiteiten. Zo genieten de kinderen van het fietsen én maken ze hun punt voor meer milieuvriendelijke en kindvriendelijke verkeersveiligheid in de wijk. Zo maken ze dat ‘Sluizeken-Tolhuis-Ham’ blijft ademen.

Programma

Op woensdag 16 november 2016 van 14 tot 15.30 uur wordt de Kartuizerlaan afgesloten voor alle motorverkeer. Iedereen is er dan welkom om te fietsen of het uitgezette parcours af te leggen: met kinderfietsen met en zonder zijwieltjes, loopfietsjes, driewielertjes, tandemdriewielers, zijspanfietsen, trottinetten, steps, waveboards, inlineskates, enz. Alles kan, als het maar bolt zonder (fiets)motor.

Een groot aantal van de fietsen werden gekocht in het kader van het fietsproject van Brede School, dat nu inzet op deelfietsen voor de kinderen uit de kinderdagverblijven, scholen, opvang en jongerenwerking. Het fietsproject loopt op wieltjes en dat niet alleen omwille van de samenwerking in de wijk, maar ook dankzij de Stad Gent en Provincie Oost-Vlaanderen.

Op vrijdag 18 november 2016 van 14 tot 17 uur palmen de kinderen de Tolhuislaan en het Tolhuispark in. Ze rijden dan met hun stalen ros samen met VITA MIKE, DJ Lander en meester Bart. Er zal gestoeft worden met tientallen deelfietsen bij elkaar en schepenen en gedeputeerden zullen de kinderen en pers toespreken. Tot slot volgt ‘De optocht van het Slakske’, heerlijk langzaam.