...

Spelotheek Geraardsbergen ook open voor onthaalouders

spelotheek-gb

Spelotheek ook open voor onthaalouders

Op zaterdag 15 oktober vond in het Huis van het Kind de dag van de kindbegeleider plaats. Dit evenement wordt ingericht voor onthaalouders en medewerkers van de kinderopvangplaatsen en de na- en vooropvang in Geraardsbergen.

De aanwezige onthaalouders maakten ook kennis met de spelotheek van het Huis van het Kind (ocmw). “Ook onthaalouders kunnen speelgoed ontlenen uit de spelotheek” zegt schepen van Jeugd Fernand Van Trimpont. “Er is bijvoorbeeld speelgoed voorzien om in groep te spelen of om te werken rond de Nederlandse taal. De spelotheek biedt ook de kans om regelmatig nieuw spelmateriaal aan te bieden aan hun kinderen. Op deze manier willen we hen structureel ondersteunen om een kwaliteitsvolle opvang te organiseren.”

De deelnemers aan de dag van de kindbegeleider kregen de keuze uit drie verschillende workshops die rond het thema speelgoed handelden. Zo leerden ze bijvoorbeeld om wegwerpmateriaal op een creatieve manier te gebruiken als speelgoed. De deelnemers werden onthaald met koffiekoeken en konden achteraf genieten van een fair trade receptie.

spelotheek-geraardsbergen