...

BRSF Vlaanderen – Nieuw Belgisch record

brsfNIEUW BELGISCH RECORD

Titels Provinciale Kampioenen regio Oost- en West-Vlaanderen gaan naar de clubs:
Siluskip Zele en Recrean Oudenaarde voor categorie 15+
Moving Baasrode en Locomotion Zottegem voor de Beloften.

Jelle Christiaens (Siluskip XL Rope & Dance Zele) en Janne Dewaele (Recrean Skippers Oudenaarde) kunnen zich voor een jaar lang Provinciaal Kampioen Overall winnaar noemen bij de Masters Rope Skipping voor de regio Oost- en West-Vlaanderen in de categorie 15+. Jelle Christiaens werd, bij de heren, in de Overall gevolgd door Pieter-Jan De Backer (Siluskip Zele) die de zilveren medaille in ontvangst mocht nemen. Lode D’Hollander (Recrean Oudenaarde) sloot het podium af met het brons. Bij de dames had Janne Dewaele haar clubgenote, Laurena Van Leeuwen (Recrean Oudenaarde) in haar kielzog. Laurena sprong knap voor het zilver. Ook Moving Baasrode viel in de prijzen op het Overall podium, Maxime Meskens mocht het brons op haar palmares noteren.

In het onderdeel speed 30 sec was het uitkijken naar Jelle Christiaens (Siluskip Zele) die vorig jaar een Belgisch record vastlegde in dit onderdeel. Hij nam een vliegende start en verbrak opnieuw het record. De teller stopte op een score van 101 steps (enkel rechtervoet wordt geteld). Hiermee deed hij duidelijk een worp naar de internationale records. (Europees: 103, Wereld: 105).

Bij het onderdeel speed 3 min kon Pieter-Jan De Backer het goud binnen rijven met een score van 485 steps! Jelle Christiaens (Siluskip Zele) knalde met zijn freestyle naar het goud en bevestigde hiermee zijn titel als Provinciaal Kampioen.

Bij de dames werd het vooral uitkijken naar RSO Oostende waar Helena Van Lyl voor het onderdeel speed 30sec het goud behaalde met een knappe score van 98 steps. Het Belgische record staat op 102 steps. Yoni Geens (Siluskip Zele) werkte zich sterk op naar het goud bij het onderdeel speed 3 min. Daar haalde Yoni een score van 462 steps.
Bij het onderdeel freestyle behaalde Laurena Van Leeuwen (Recrean Oudenaarde) het goud binnen met een schitterende score.

In de categorie 15+ namen 114 sporters deel, waarvan 28 heren en 86 dames. De 10 beste Overall springers zijn geplaatst voor het BK.

Resultaten Overall 15+: regio Oost- en West-Vlaanderen:
Categorie Heren 15+:
GOUD: Jelle Christiaens – Siluskip XL Rope & Dance Zele
ZILVER: Pieter-Jan De Backer – Siluskip XL Rope & Dance zele
BRONS: Lode D’Hollander – Recrean Skippers Oudenaarde

Categorie Dames 15+:
GOUD: Janne Dewaele – Recrean Skippers Oudenaarde
ZILVER: Laurena Van Leeuwen – Recrean Skippers Oudenaarde
BRONS: Maxime Meskens – Moving Baasrode

Ook de beloften lieten zich van hun beste kant zien binnen een sterke concurrentie. De groep was beduidend kleiner dan bij de 15+ maar dat wil niet zeggen dat er bij de beloften minder inzet was.

Bij de Beloften Jongens behaalde Benjamin Van Hecke (Moving Baasrode) de titel van Provinciaal Kampioen Beloften voor Oost- en West-Vlaanderen. Benjamin werd opgevolgd door Jelle Stappers (RSO Oostende) die het zilver wegkaapte. César Vansteenhuyse (eveneens RSO Oostende) mocht de rij afsluiten en haalde het brons binnen in de Overall-categorie.

Bij de onderdelen mocht Benjamin het goud in ontvangst nemen van zowel de speed 30sec (89 steps), de speed 3 min (428 steps) en van de freestyle.

Bij de Beloften meisjes bewees Bélèn De Smet (Locomotion Zottegem) dat ze zich Provinciaal Kampioen Beloften mocht laten noemen. Zilver en brons waren weggelegd voor de club Recrean Oudenaarde. Julie De Visscher behaalde mooi het zilver, Louise Declercq mag het brons op haar palmares schrijven.

Bij de onderdelen haalde Britt Meskens (Moving Baasrode) een score van 92 steps in 30 sec., onmiddellijk goed voor goud. Bij het onderdeel 3 min. haalde Julie De Visscher (Recrean Oudenaarde) het goud met een score van 436 steps. Bélèn De Smet (Locomotion Zottegem) behaalde met haar gouden freestyle dan ook de Overall medaille binnen.

Uitmuntende scores bij de beloften!
Bij de beloften namen er 63 sporters deel waarvan 8 bij de jongens en 55 bij de meisjes. De 10 beste Overall zijn geplaatst voor het BK.

Resultaten Overall Beloften: regio Oost- en West-Vlaanderen:
Categorie Beloften Jongens:
GOUD: Benjamin Van Hecke – Moving Baasrode
ZILVER: Jelle Stappers – RSO Oostende
BRONS: César Vansteenhuyse – RSO Oostende

Categorie Beloften Meisjes:
GOUD: Bélèn De Smet – Locomotion Zottegem
ZILVER: Julie De Visscher – Recrean Skippers Oudenaarde
BRONS: Louise Declercq – Recrean Skippers Oudenaarde

We kijken uit naar het Belgisch Kampioenschap op zondag, 13 november te Oostende maar eerst dienen de provincie Antwerpen – Limburg – Vlaams Brabant hun provinciale wedstrijd af te werken dat volgend weekend zal plaats vinden in Schoten.

De “Masters” zijn de individuele kampioenschappen. De deelnemers moeten een vrije oefening (freestyle) brengen en een aantal snelheidsproeven afleggen. Er bestaat zowel een A-, B- als een C-niveau op de provinciale kampioenschappen, waarbij enkel het A-niveau zich kan selecteren voor het BK Masters.
De Recreacup en de Recreadance zijn recreatieve wedstrijden voor rope skipping en dans met de nadruk op amusement.

Zie www.brsf.be voor volledige info wedstrijdschema’s