...

Herhaaldelijk goederen gestolen bij De Loods vzw in Aalst

deloodsDE LOODS WIL HALT TOEROEPEN AAN INBRAAK EN DIEFSTAL

De voorbije weken werden herhaaldelijk goederen gestolen bij De Loods vzw, een maatwerkbedrijf in Aalst. In de Bioboerderij bijvoorbeeld werd op korte termijn 2 keer ingebroken: de eerste keer ging men met laptops lopen en afgelopen weekend gingen dieven ook met een voertuig aan de haal.

In de nacht van zondag op maandag wisten één of meerdere personen het gebouw te betreden door de deur van de personeelsingang te forceren. Men vond er de sleutels van één van de voertuigen van de organisatie en ging er mee aan de haal.

“Zodra de diefstal werd vastgesteld, schakelden we uiteraard de politie in. Veel meer over de inbraken kan ik niet zeggen gezien de lopende onderzoeken. Elke diefstal is er uiteraard 1 teveel. Onze organisatie biedt werk aan meer dan 120 mensen met verminderde kansen die elders moeilijk aan een job geraken. We doen dit in projecten die niet voor de hand liggen en veel inspanningen vragen zoals De Boerderij. Onze centen investeren we dan ook het liefst in het in stand houden van onze tewerkstellingsprojecten.

Helaas zien we ons genoodzaakt een deel van die middelen nu te besteden aan extra beveiliging. Zo plaatsen we camera’s en zullen we een beroep doen op externe bewaking zowel voor de Bioboerderij als voor onze locatie in Erembodegem waar onze afdelingen Tuin én Klus en Zorgzame Buurt gevestigd zijn. Uitgaven dat we eigenlijk kunnen missen als kiespijn, om maar te zwijgen van de extra kosten die de inbraken met zich meebrengen, maar we hebben nu eenmaal geen keus”, zegt Geert Deruyck, coördinator van De Loods vzw.