Maak je droom waar in de bib van Denderleeuw

boeken

Maak je droom (waar) in de bib!

Traditioneel vindt in oktober de Bibliotheekweek plaats. Ook dit keer voorziet de Denderleeuwse bib heel wat activiteiten om heerlijk bij weg te dromen. Iedereen welkom van 7 tot 14 oktober, elke bezoeker wordt getrakteerd op een lekker wenskoekje!

Schepen voor Bibliotheek Alberic Sergooris blikt vooruit: “Op vrijdag 7 oktober starten we met technologie die tot de verbeelding spreekt: ‘virtual reality’. We horen er af en toe wel iets over in de media, maar weinigen hebben het al zelf mogen ervaren. In onze bib krijg je de kans om een ‘oculus rift’ uit te proberen, een bril waarmee je de spannendste momenten in de virtuele wereld kan beleven. Op zaterdag 8 oktober start onze beamer-tentoonstelling én is er een drone demonstratie op het grasveld achter de bib.”

“Ook de dagen erna valt er nog heel wat te beleven. Stel je eens voor: je wint de lotto. Eerst ben je euforisch, maar dan begin je na te denken. ‘Vertel ik het aan vrienden en familie of toch beter niet?’ An Lammens, hoofd van de cel Winnaarsbegeleiding bij de Nationale Loterij, komt op maandag 10 oktober vertellen wat je beter wel of niet doet. Aandachtig zijn is de boodschap, want als bezoeker van onze bib kan je op donderdag 13 oktober onze Bib lotto winnen.”

“Voor wie graag van de laatste technologieën proeft, is er nog meer. Op dinsdag 11 oktober komen de meest innovatieve apps aan bod. Apps worden volop gebruikt en worden slimmer en slimmer. In deze workshop gaan we aan de slag met de apps van de toekomst. Natuurlijk vergeten we ook de jongsten niet. Woensdag 12 oktober mogen zij aan het Rad van fortuin draaien en in spanning afwachten welk cadeautje ze mee naar huis mogen nemen. Afsluiten doen we op vrijdag 14 oktober met de Leesclub. Dit keer bespreken de leden ‘Hard hart’ van Ish Ait Hamou, die op 2 december met een inspirerende lezing naar Denderleeuw komt.”

Programma
Virtual reality demonstratie: vrijdag 7 oktober, doorlopend van 14 tot 20 uur, polyvalente zaal bib
Drone demonstratie: zaterdag 8 oktober van 10 tot 12 uur, grasveld achter de bib
Bring your own beamer-tentoonstelling: van zaterdag 8 tot en met vrijdag 14 oktober, tijdens de openingsuren van de bib, in de hele bib
Lezing ‘De lotto gewonnen! Maar wat nu?’: maandag 10 oktober om 19.30 uur, polyvalente zaal bib. Inschrijven aan de balie of op het nummer 053 66 84 84
Apps van de toekomst: dinsdag 11 oktober om 19 uur, leeszaal bib. Inschrijven aan de balie of op het nummer 053 66 84 84
Rad van fortuin: woensdag 12 oktober, tijdens de openingsuren van de bib, aan de balie
Bib lotto: donderdag 13 oktober, tijdens de openingsuren van de bib, aan de balie + lottotrekking om 20 uur
Leesgroep rond ‘Hard hart’ van Ish Ait Hamou: vrijdag 14 oktober om 20 uur
Wenskoekjes: voor elke bezoeker tijdens de hele Bibliotheekweek

Verwendagen in de bibliotheek en filialen van Aalst
Laat je verwennen in de hoofdbibliotheek en de filialen tussen zaterdag 8 en 15 oktober 2016.

Deze editie van de Verwendag staat helemaal in het teken van dromen en de digitale wereld. Vaste bezoeker of sporadische passant? Jong of oud? Boekenveelvraat of filmfreak? Het maakt helemaal niets uit, want op deze dagen staat elke bibliotheekbezoeker in de schijnwerpers.

Wat de Bib in petto heeft, houdt ze graag nog even geheim. Een tipje van de sluier lichten alvast: verwacht je in de hoofdbibliotheek aan het lied van je dromen, een droomkapsel, een dromerige foto, een droomtekening, pakketjes boeken om bij weg te dromen, een drankje dat je doet dromen van zonnige stranden… Kom zeker langs en je zal versteld staan.
Ook in de filialen word je verwend met een drankje en een cadeautje.

Praktisch: › hoofdbibliotheek: zaterdag 8 oktober, van 10 tot 15 uur › filiaal Herdersem: maandag 10 oktober, van 15 tot 19 uur › filiaal Erembodegem: woensdag 12 oktober, van 15 tot 19 uur › filiaal Nieuwerkerken: woensdag 12 oktober, van 15 tot 19 uur › filiaal Terlinden: zaterdag 15 oktober, van 10 tot 13 uur
Deelname is gratis, iedereen welkom.
Bibliotheek