Uw gratis zakje krokusbollen ophalen

krokusbollen gentGentenaars kunnen opnieuw een zakje krokusbollen ophalen vanaf dinsdag 4 oktober

Gentenaars kunnen opnieuw de bijen helpen door krokusbollen te planten. Van dinsdag 4 oktober 2016 tot zolang de voorraad strekt, kunnen ze een gratis zakje bollen afhalen op een van de drie verdeelpunten in Gent.

Bijen en nectarminnende insecten zijn de laatste jaren sterk bedreigde dieren door het tekort aan nectar en stuifmeel. Vooral in het vroege voorjaar en in het najaar hebben bijen meer nectarplanten nodig dan wat ze vandaag vinden.

Gratis krokusbollen helpen de bij

Krokussen zijn vroege bloeiers. Ze kunnen hiermee de eerste bron van nectar en stuifmeel vormen voor honingbijen en wilde bijen die de winter doorkwamen. Om die reden deelt de provincie Oost-Vlaanderen opnieuw gratis krokusbollen uit.

Krokusbollen moeten maar één keer aangeplant worden. De jaren nadien komen ze vanzelf terug. Jaar na jaar komen er ook meer bloemen bij. Je hoeft bovendien geen grote tuin te hebben. Krokussen passen ook in een bloembak op het terras of op de vensterbank.
De Stad Gent doet mee

De Stad Gent ondersteunt deze provinciale actie ‘Verbijsterende bijen’. Er zijn drie verdeelpunten in Gent waar vanaf dinsdag 4 oktober krokusbollen afgehaald kunnen worden:

– de Stadswinkel, Botermarkt 17A, 9000 Gent: elke werkdag geopend van 9 tot 17 uur en zaterdag van 9 tot 12 uur.
– het GentinfoPunt, Administratief Centrum Zuid, Woodrow Wilsonplein 1, 9000 Gent: elke maandag, woensdag, donderdag en vrijdag geopend van 8.30 tot 16.30 uur, op dinsdag van 8.30 tot 19 uur en op zaterdag van 8.30 uur tot 12.30 uur.
– het Natuur- en Milieucentrum De Bourgoyen, Driepikkelstraat 32, 9030 Mariakerke: elke werkdag geopend van 9 tot 12 uur en van 13 tot 17 uur. Op zaterdag, zondag en feestdagen geopend van 14.30 tot 18.30 uur.

De bloembollenzakjes zijn gratis. Iedereen kan 1 zakje krijgen. De zakjes kunnen niet gereserveerd worden. Je kan ze afhalen in één van de verdeelpunten en dit zolang de voorraad strekt.

De Oost-Vlaamse Krokusbollenactie loopt van 3 tot 14 oktober 2016 – Klik hier om alle afhaaldata en locaties uit de Oost-Vlaamse steden & gemeenten.