Pirates of the Carribean in Geraardsbergen

concert-geraardsbergenPirates of the Carribean in Geraardsbergen

Voor het vierde concert in de Anneessensreeks hebben we een 22-jarig aanstormend talent uit Nederland te gast, Gert van Hoef.
Van Hoef ontving zijn eerste orgellessen pas op 13-jarige leeftijd van zijn grootvader. Zes jaar later, in 2013, begon hij zijn studies aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag met hoofdvak orgel. Naast zijn conservatoriumstudie geef Gert veel orgelconcerten door gans Nederland.

Op zondag 16 oktober concerteert hij voor de eerste maal in België!

Het concert richt zich op een breed maar vooral jong publiek. Zo staan onder andere orgelbewerkingen van de ‘Danse Macabre’ van C. Saint Saëns, het ‘Allegro con fuoco uit de Nieuwe Wereld Symfonie’ van A. Dvorak, ‘Arrival of the Queen of Sheba’ van G.F. Händel en zowaar een magistrale orgelbewerking van ‘Pirates of the Carribean’ van Hans F. Zimmer op het programma. Verder wordt het programma aangevuld met eigen liedbewerkingen en werken van J.S Bach, W.R. Driffill en de Zuid-Koreaanse componist Yiruma.

Het concert vindt plaats op zondag 16 oktober om 19h in de Sint-Bartholomeuskerk te Geraardsbergen. Kaarten kosten 10 EUR aan de inkom. Leden van de Kunstkrak betalen 5 EUR (kaart op voorhand af te halen aan de balie van de Kunstacademie of aan de kassa op vertoon van lidkaart). Met een vrijetijdspas betaal je 3 EUR.