...

Reactie N-VA over ontslag van Kamerleden Vuye en Veerle Wouters

Bart DeWeverDe N-VA neemt akte van het ontslag van Kamerleden Hendrik Vuye en Veerle Wouters. Na een goed gesprek gisterenavond had de partij een constructief voorstel gedaan aan beide parlementsleden om verder te blijven werken binnen de partij en aan de uitbouw van ‘Objectief V’. Dat was perfect mogelijk door deze werkgroep te verruimen met andere deskundigen. Voor de N-VA is het evident dat de uitwerking van het partijprogramma en dan zeker het belangrijkste programmapunt niet wordt geparkeerd buiten de partij. De twee Kamerleden weigerden dit voorstel.

De N-VA betreurt dat. Maar bovenal betreurt voorzitter Bart De Wever dat de voorbije dagen twijfel werd gezaaid over wat de essentie is van onze Vlaams-nationalistische partij. Want laat daar geen twijfel over bestaan: de N-VA zal voluit blijven gaan voor de uitvoering van het confederalisme.

De partijvoorzitter heeft aan ondervoorzitter Sander Loones en Vlaams fractievoorzitter Matthias Diependaele gevraagd om Objectief V verder uit te bouwen. Zij zullen met Objectief V een doorstart maken om het draagvlak voor het confederalisme te versterken.