...

Parkeerplaatsen voor mindermobielen in Geraardsbergen

nva-geraardsbergenMeer aandacht voor parkeerplaatsen voor mindermobielen

Geraardsbergen zette zich de laatste maanden op de kaart met zijn talrijke culturele, sportieve en gezinsvriendelijke activiteiten. Er werd sterk gewerkt aan de toeristische uitstraling van onze stad wat we alleen maar kunnen toejuichen. Heel wat Geraardsbergenaars hebben met volle teugen kunnen genieten van hun welverdiende vakantie en talloze feestelijkheden die de stad aanbood. Voor onze mindermobiele stadsgenoten was dit echter heel wat minder evident.

Ilse Roggeman, gemeenteraadslid voor N-VA Geraardsbergen, wil de terugkerende problematiek betreffende parkeerplaatsen voor mindermobielen tijdens deze momenten aankaarten. De voor hen voorziene parkeerplaatsen worden meer en meer ingenomen voor de festiviteiten: op het Stationsplein door de kermismolens, op de Markt door terrasjes en de tent van Saint-Saucisse. Ook straten waar parkeergelegenheid is voor gehandicapten worden afgesloten voor het verkeer bij evenementen.

“Het is jammer te moeten vaststellen dat deze mensen de kans op participatie aan de festiviteiten mislopen”, aldus Ilse. Zij vraagt aan het stadsbestuur om meer rekening te houden met deze parkeerplaatsen bij het plannen van activiteiten in onze stad en in zijn deelgemeenten en deze bereikbaar te houden of om voor een tijdelijk alternatief te zorgen.