Nieuwe burgemeester van Hasselt is Nadja Vananroye

stadhuis_5 N-VA Hasselt

Nadja Vananroye wordt de nieuwe burgemeester van Hasselt.

Vananroye (43) is op dit moment OCMW-voorzitter en schepen van Welzijn, Gezin en Senioren en voorzitter van het Jessa ziekenhuis. Zij heeft heel wat bestuurservaring en heeft, o.a. in de aanpak van de herstructurering van het ziekenhuis, getoond dat zij ook moeilijke dossiers kan aanpakken.

Ook de gedragenheid binnen de partij is zeer groot: zowel de 3 andere CD&V-schepenen als de gemeenteraadsleden staan loyaal achter haar en zeggen toe haar mee te ondersteunen in het beleid. “Ik wil niet dat Hasselt in een onbestuurbaarheid terechtkomt. Daarom heb ik de vraag van de partij om het roer in handen te nemen, aanvaard. Wij hebben de voorbije jaren altijd gehamerd op een open, duidelijk en correct bestuur. Met die aanpak hebben wij veel gerealiseerd, maar nog een aantal projecten staan in de steigers of zijn in volle uitvoering. Daarom wil ik, met de hele ploeg, deze open bestuursstijl opnieuw versterken: vertrouwen geven aan de mensen, ook aan de stadsmedewerkers, ik wil luisteren en overleggen en nadien duidelijk communiceren over het hoe en waarom van de beslissingen”, aldus een gemotiveerde Nadja Vananroye.

Reactie oppositieleider Steven Vandeput (N-VA) op de nieuwe Hasseltse burgemeester.

De N-VA neemt hiervan akte en wenst de nieuwe burgemeester proficiat met haar mandaat. Gemakkelijk zal ze het in elk geval niet krijgen,” aldus fractieleider Steven Vandeput.

“Met de benoeming van Nadja Vananroye en – daaraan gekoppeld – het voorakkoord voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 zetten de meerderheidspartijen CD&V en sp.a hun politieke spelletjes in Hasselt gewoon voort. Indien hetgeen de media schrijven waar is, is dat kortweg degoutant,” aldus oppositieleider Steven Vandeput (N-VA).