...

Première Wit Paard verloopt vlekkeloos

P1080137

Première Wit Paard verliep vlekkeloos dat is het minste wat je kan zeggen na het bekijken van de nieuwe show naar aanleiding van 80 jaar “Het Witte Paard” afgelopen donderdag 15 juli. Nele Goossens en Peter Thyssen kuipen voor de gelegenheid in de  huid van de eigenaars van het Witte Paard en doen dat op een grandioze wijze.  Zoals we van deze twee gewoon zijn passen ze wonderwel bij elkaar ook als “man en vrouw”. De eigenaar (Peter Thyssen) loopt op hete kolen want zijn kostuum voor de viering van  80 jaar Witte Paard werd nog steeds niet geleverd. Maar ja de show must go on en dus doet Peter het maar zonder zijn speciaal kostuum.

P1080143

Zoals naar gewoonte is er een goede mix tussen show, dans en humor. En deze worden zoals steeds professioneel gebracht door gevestigde waarden zoals daar zijn Daisy Thys, Nele Goossens, Dimitri Verhoeven, Sandrine, Patrick Onzia, Peter Thysen, Laura Seys en natuurlijk niet te vergeten het prachtige showballet onder leiding van Nathalie De Bruyn dat ieder jaar steeds verbaast met de prachtige Choreografie. Ook de verschillende bv’s waren het er allemaal over eens dit was gewoon “genieten” . Of zoals Jelle cleymans zei gewoon een avondje  aan niks denken, lachen , amuseren en een pintje drinken.

Ook dit jaar is Deborah uit Wortel (Nele Goossens) van de partij, zij laat ons nu kennis maken met haar nieuwe hobby’s zoals daar zijn paaldansen, paardrijden, nordic walking waar je ook de uitleg krijgt waarom deze sport zo heet. Ze vertelt ook ronduit over haar privéleven en toont ons welk ritueel ze ’s avonds op de slaapkamer doet  met haar borsten als ze na een lange dag haar bh uittrekt. Dit moet je gezien hebben, hilariteit alom als ze de vrouwen in de zaal de raad geeft om hetzelfde te doen en oproept om  samen al eens te oefenen. Later inhet tweed deel kwam ze nog eens terug als zichzelf en gaf een drum-act ten beste waar we steil van achterover vielen.

P1080153

Over de internationale acts dit jaar kunnen we kort zijn “fenomenaal” De dochter van de beroemde clown Toto Chabry mocht als eerste de spits afbijten. De manier waarop zij  (Martyn Chabry) zich in één seconde een andere outfit kon aanmeten van galajurk tot pikant pakje sloeg de dames met verbazing, terwijl we in de zaal meerdere mannen hoorden mompelen: ”ik wou dat het bij mijn vrouw ook zo snel ging, meestal duurt dat een half uur”. Ook haar muzikale act op de xylofoon mocht er best wezen. De behendigheid en snelheid waarop zij dit instrument bespeeld is adembenemend.

P1080145

Steve Eleky de Hongaar die reeds jaren verkleed als Schot dezelfde goochel- en jongleeract brengt en die ooit nog een prijs won op het festival de Monto carlo is en blijft hilarisch en kan je met geen woorden beschrijven. Het is zoals Peter Thysen zei: ”Deze man kan je niet nabootsen, je moet die gewoon naar hier halen”. Dat kunnen we na het bekijken van deze Steve alleen maar beamen. Misschien hadden ze wel beter (voor de oudere mensen) zijn Engels op het grote scherm vertaalt, maar voor de rest puike prestatie! Ook voor zijn optreden in het tweede gedeelte niks dan lof.

P1080163

In het tweede gedeelte konden we ook kennis maken met balvirtuoos Rafaël De Carlos uit Cuba, wat die man allemaal kan en doet met ballen grenst aan het ongelooflijke en zou menige Rode Duivel het schaamrood op de wangen doen krijgen. Onvoorstelbaar wat deze man met gewone ballen teweeg brengt. Ook de snelheid waarmee hij met deze ballen jongleerde deden meerder oe’s en aa’s uit de zaal weerklinken. Zelfs met pingpongballen in zijn mond wist hij nog te jongleren. Deze man is een ware sensatie en moet je zeker en vast gezien hebben om het te kunnen geloven.

P1080189

Naar het einde toe werd op de tonen van Jan Klaassen dan Rob de Nijs uit het publiek gehaald vergezeld van soldaten in gepaste outfit en vanaf dan was het podium voor deze Nederlandse hoofdgast. En of hij er een feest van maakte met zijn hits als Malle Babbe, Het werd zomer, Banger hart e.a sloeg de vlam helemaal in de pan, het publiek veerde recht en wiegde van links naar rechts terwijl er duchtig met de handen heen en weer gezwaaid werd een lust voor het oog! Het deed zichtbaar deugd bij Rob De Nijs dat al die mensen zoveel sfeer brachten op zijn nummers.

P1080218

Op het einde toen alle dansers en artiesten verzameld stonden op het podium om in een laatste samenzang afscheid te nemen van het publiek kwam er letterlijk nog een verrassing uit het plafond van de zaal. En daarna viel het doek definitief naar beneden voor deze avond. Alhoewel…Onverwachts ging het terug naar boven omdat ze de bloemen voor de artiesten  vergeten waren! Maar buiten dit kleine akkefietje viel er niks op de nieuwe show aan te merken. Jos Dom heeft zichzelf overtroffen met minder humor maar met een fantastische show die iedere fan van het genre moet gezien hebben.

P1080229

Meer foto’s hier:

Voor info, tickets en arrangementen met showdiner en overnachting,
ga je naar de website www.witte-paard.be of contacteer je het Witte Paard op 050/41 11 00. Tickets ook via www.teleticketservice.com tel: 070 345 999.
(0,30 € max kosten telefonisch bij bestellingen)

Bekijk hier onze arrangementen !