Colombia sluit een hoofdstuk van conflict en geweld af

colombiaDankzij de vredespact met de FARC kan het Zuid Amerikaanse Colombia eindelijk een hoofdstuk van conflict en geweld afsluiten. Het is tijd voor een nieuw hoofdstuk en dat staat vol in het teken van veiligheid, economische ontwikkelingen en natuurlijk toeristen aantrekken. Het afgelopen kwartaal groeide de economie van Colombia maar liefst met 0.4%. Dit lijkt weinig maar voor een land dat lange tijd stil heeft gestaan is het een flinke stap vooruit. Dit komt voornamelijk omdat Colombia toeristen ontzettend veel te bieden heeft en deze sector flink kan doorgroeien.

Colombia een stuk veiliger dan voorheen

Colombia is zeer divers en bestaat uit regenwoud, woestijn, bergen met gletsjers en tropische eilanden. Toch vermeden veel mensen Colombia vaak door de veiligheid. Deze werd namelijk bedreigt door terroristische organisaties zoals de FARC of ELN. Nu de FARC, de grootste terreurorganisatie van Colombia, zijn wapens heeft neergelegd is het overgrote deel van Colombia ineens een stuk veiliger geworden. Dit biedt kansen voor zowel de lokale bevolking als reizigers!

Actueel reisadvies

Toch is het verstandig om enkele dingen te regelen voordat u op vakantie gaat naar Colombia. Bent u namelijk zwanger of wilt u zwanger worden? Overleg dan uit voorzorg met een huisarts. Ga je op rondreis door Colombia vermijd dan sowieso de grensgebieden met Venezuela, Panama (Darien Gap) en Ecuador. Hier wordt veel drugs gesmokkeld en is het risico op beroving of ontvoering een stuk groter. Voor meer actueel reisadvies kunt u terecht op de website van http://diplomatie.belgium.be/nl/Diensten/Op_reis_in_het_buitenland/reisadviezen/colombia en colombia.nl/reisadvies.