LED-jurk Kristof Buntinx in videoclip Dana Winner

dana winner foto Kristof BuntinxLED-jurk Kristof Buntinx schittert in nieuwe videoclip Dana Winner

Dana Winner bracht afgelopen week de video bij haar nieuwe single ‘Jij bent de zon en ik de maan’ uit. Daarin krijgt de high-tech LED-jurk die ontwerper Kristof Buntinx afgelopen lente voor haar ontwierp een prominente plaats. “Het voelt alsof Dana me een geschenk heeft gegeven”, glundert de ontwerper. De jurk kwam in een nauwe samenwerking tot stand, die band lijken de video en de titel van de nieuwe song alleen maar te bevestigen.

Buntinx ervaart de video dan ook als een heel persoonlijke boodschap. “Er zit veel symboliek en mystiek in de clip, waardoor ik me aangesproken voel.” Daarvoor heeft de ontwerper zo zijn redenen. Zo komen zijn favoriete bloemen, de roos, zonnebloem, en hortensia, én zijn voormalige huisdieren – toeval of niet – voor in de video.

Wederzijds inspireren

Creatieve samenwerkingen als deze noemt Kristof Buntinx een wederzijds inspireren. Hij vergelijkt die wisselwerking met Salvator Dali en Gala. “Als muze en kunstenaar inspireerden zij elkaar tot het maken van grootse werken. Alleen gaat het in de situatie van Dana en mij enkel over een artistieke band”, lacht Buntinx.

“Wanneer ik ontwerp met een bepaald persoon in gedachten, absorbeer ik de energie van die persoon en ga daarmee aan de slag”, legt Buntinx uit. In het geval van deze jurk, kreeg Dana dan ook heel wat inspraak, ze moet er zich immers goed in voelen.

Verrassing

De LED-jurk, die officieel ‘Dress Code’ heet, werd in maart al uitgebreid aan pers en publiek voorgesteld tijdens de release van Dana Winners plaat ‘Puur’ bij Universal Music. Nu staat hij dus voor de tweede keer in de spotlight. De jurk zelf dragen doet de zangeres voorlopig nog niet, zowel tijdens de voorstelling als in de videoclip staat hij op een mannequin. Die verrassing bewaart ze voor haar tournee in het najaar van 2016 met een eerste concert op 24/09 in het Ethias Theater in Hasselt. In oktober en november doet de tournee ook nog Gent (14/10), Oostende (4/11) en Antwerpen (11/11) aan.

Tickets reserveren kan via www.danawinner.nl.