Checklist meest vergeten spullen op reis

vakantieChecklist vakantie: de meest vergeten spullen op reis

Roompot Vakanties weet als geen ander wat vakantiegangers vergeten op reis. Zij vullen ieder vakantieseizoen per vakantiepark een volledige container vergeten spullen. Met meer dan 200 vakantieparken in België, Nederland, Duitsland en Frankrijk, gaat het dus om een duizelingwekkend aantal vergeten voorwerpen. Je weet dus wat je de volgende keer te doen staat: maak een checklist om je vakantie goed te starten!

Niets zo vervelend als thuiskomen van een heerlijke vakantie, je koffer uitladen en beseffen dat je een aantal spullen vergeten bent. Het overkomt nochtans heel wat mensen, zo ook de bezoekers van Roompot Vakanties. De aanbieder van vakantieparken merkt op dat steeds meer voorwerpen vergeten worden bij het vertrek. De top 3 van de meest vergeten spullen op vakantie is:
1) Zwemkleding (badkleding, handdoeken, zwembrillen,…) 2) Opladers gsm, laptop, iPad, Notebook,… 3) De inhoud van de koelkast

Vaak zijn het dus (letterlijk) kleinere zaken die vergeten worden. De opladers steken nog in het stopcontact, de zwemkledij hangt aan het droogrek en de inhoud van de koelkast is niet zichtbaar voor het oog, waardoor de bezoekers deze spullen vergeten. Er komt vaak heel wat stress kijken bij het inladen en vertrekken, dus een heuse zoektocht of finale “check” zit er niet meer in. Met het verlies van al dan niet kostbare spullen als gevolg.

Roompot Vakanties begrijpt dat de vakantiegangers hun vergeten voorwerpen graag terug willen, en biedt daarom verschillende services aan. Zo zullen de vergeten spullen per post nagestuurd worden naar de eigenaar of naar een park in de buurt zodat de personen zelf hun pakketje kunnen ophalen. Daarnaast biedt Roompot Vakanties een unieke online service aan al hun bezoekers. De vakantiegangers kunnen via Facebook en Twitter contact opzoeken met Roompot Vakanties, en ontvangen doorgaans binnen de 2 uur een reactie. En ook via chat en Whatsapp wordt een optimale vakantieservice aangereikt.

Check check checklist! De spullen hierboven vernoemd worden dus het vaakst vergeten bij vertrek uit het vakantiehuisje, maar eigenlijk begint het probleem thuis al. Want heel wat vakantiegangers vergeten zelfs al spullen nog voor ze aan hun vakantie beginnen. De top 3 van de meest vergeten spullen als men op vakantie vertrekt is:
1) Reisinformatie (boekingsbevestiging, vouchers, incheckgegevens,…)
2) Bedlinnen 3) Benodigdheden voor de kinderen

Gelukkig is Roompot Vakanties voorzien op dit soort situaties, en kunnen steeds zaken gereserveerd of geverifieerd worden bij aankomst. Toch raadt de aanbieder van vakantieparken ten sterkste aan om een checklist te maken alvorens te vertrekken. Schrijf op deze checklist alles waar je maar aan kan denken, en neem het lijstje vervolgens mee naar je bestemming. Keer je terug naar huis? Hou dan opnieuw datzelfde lijstje bij de hand, zodat je al je spullen terug mee naar huis neemt. En nog een laatste tip: doe nog een laatste controleronde als iedereen buiten staat en alle koffers op de stoep staan. Zo ben je 100% zeker dat je niets vergeten bent!

Over Roompot Vakanties Roompot Vakanties is de grootste aanbieder van vakantieparken in Nederland. Meer dan 2.100 medewerkers staan klaar om de gasten samen te laten genieten van een welverdiende vakantie. Zo worden er ieder jaar zo’n 10 miljoen overnachtingen geboekt in de 36 eigen vakantieparken in Nederland en Duitsland. Ook biedt Roompot Vakanties nog meer dan 150 vakantiebestemmingen aan in Europa, waarvan de meeste in Frankrijk en België. Naast vakantieparken en campings heeft Roompot Vakanties een breed pallet aan accommodaties zoals hotels en resorts; van comfortabel tot zeer luxe.