Freek Van Neck nieuwe voorzitter UNIZO Aalst

freek van neck unizoFreek Van Neck, nieuwe voorzitter UNIZO Aalst. ‘Wij willen Aalst mee verder helpen uitbouwen tot een bruisende en ondernemende stad’

Naar aanleiding van het verstrijken van het 4-jarig voorzittersmandaat van Filip Vyverman heeft het bestuur van UNIZO Aalst Freek Van Neck verkozen tot nieuwe voorzitter.

Filip Vyverman over zijn afscheid:

“Voorzitter zijn was een heel fijne ervaring. Om in Aalst veel ondernemende mensen te leren kennen en op die manier te voelen dat onze stad beweegt. Om samen te werken met een leuk en gemotiveerd team dat een mooie samensmelting is van handelaars uit het centrum en daarbuiten met mensen uit een KMO-omgeving en vrije beroepers. Maar zeker ook om de schouders te zetten onder de zoektocht naar oplossingen voor knelpunten. We hebben de vorige vier jaar veel tijd geïnvesteerd in het uitbouwen van een goeie relatie met het stadbestuur en werkten zo mee aan de ontwikkeling van een adviesraad voor lokale economie en het mobiliteitsplan. Ik twijfel er niet aan dat Freek en de andere lokale bestuursleden bijzonder gemotiveerd blijven verder werken en wens hen daar heel veel succes bij. Ik zal trouwens nooit ver uit de buurt zijn om ergens een handje toe te steken.”

Kersvers voorzitter Freek Van Neck is 46 jaar en geboren en getogen Aalstenaar. Hij is advocaat en vennoot bij Interius Advocaten, waar hij gespecialiseerd is in ondernemingsrecht. Binnen UNIZO Aalst is hij actief als secretaris en is tevens bestuurder bij KMO Contact, de KMO-werking van UNIZO. Hij vertegenwoordigt UNIZO Aalst in de deelraad industrie, nijverheid en nieuwe economie.

Met Freek Van Neck staat voor het eerst een vrije beroeper aan de leiding van UNIZO Aalst: “Achter UNIZO gaan 85.000 ondernemers en heel wat medewerkers schuil. Een sterke ploeg. De taak van UNIZO is drieledig: het behartigen van de belangen van de ondernemer, het organiseren van opleidingen en netwerking. Het is belangrijk dat UNIZO de stem laat klinken van de vele zelfstandige ondernemers in Aalst die zich dagelijks inzetten voor de groei van hun bedrijf. Aalst is de economische motor van de regio. Het is belangrijk dat het zelfstandige ondernemerschap aangemoedigd en gesteund wordt.”

UNIZO Aalst wil haar bestaande activiteiten en bestuursploeg verder uitbouwen. Freek Van Neck: “We willen ons in de eerste plaats verder blijven focussen op de belangenbehartiging en onze bestaande activiteiten verder uitbouwen, zoals de opleidingen die UNIZO voor de ondernemer organiseert, de Dag van de Klant op 24 september, enz. Verder willen we ons bestuur versterkt zien met een aantal zelfstandige ondernemers en dit zowel met vertegenwoordigers van de KMO als de detailhandel. Voor mij is het belangrijk dat de band tussen het zelfstandig ondernemen en de stad gemaakt wordt door mensen met een warm hart voor Aalst. Mensen die dagelijks de polsslag voelen van het bedrijfsleven.”