...

Qmusic opent het Q-Beach House in Oostende

Qmusic opent het Q-Beach House in Oostende

Heel de zomer lang live muziek met Q-Beach Live en Sunset concerten

Johan Vande Lanotte en Felice Dekens

Naar jaarlijkse gewoonte opent Qmusic vandaag, zaterdag 2 juli 2016, de deuren van het Q-Beach House. De Oostende burgemeester Johan Vande Lanotte kwam langs bij Qmusic-dj Felice Dekens om het officieel in te huldigen. De hele zomer maakt Qmusic er radio vanop het strand van Oostende, ter hoogte van de Kemmelbergstraat. De rode draad is live muziek en dat met Q-Beach Live – waarbij bekend en minder bekend muziektalent een podium krijgt – en heel wat Sunset Concerten. Zo is het eerste Sunset Concert vandaag bekend gemaakt: de Franse top-dj Bob Sinclar komt op donderdag 14 juli optreden.

Bob Sinclar geeft aftrap van Sunset Concerten, Alice On The Roof start bij Q-Beach Live

bobsinclarsunset sfeerQbeach

Heel juli en augustus presenteren de Qmusic-dj’s van 10.00 tot 22.00 afwisselend vanuit het Q-Beach House. De opbouw startte een maand geleden en er werd maar liefst 1.800 ton zand voor verplaatst en 23.700 meter aan hout voor aangeleverd. De rode draad doorheen de zomer is live-muziek met Q-Beach Live en heel wat Sunset Concerten. Zo komt Bob Sinclar op donderdag 14 juli naar Oostende voor het eerste Sunset Concert. Andere namen worden later bekendgemaakt.

Met Q-Beach Live geeft Qmusic elke weekdag tussen 16.00 en 19.00 bekend en minder bekend muziektalent letterlijk en figuurlijk een podium. Alle luisteraars konden zich hiervoor de voorbije weken inschrijven via qmusic.be en ook nu kan dat nog altijd. In de eerste week staan deze artiesten al op het podium tijdens Q-Beach Live: Alice On The Roof (4/7), Liv Bastiaens (5/7), IPI (6/7), Secret Rendezvous (7/7) en Babette Van Cleemput (8/7).

Niet alleen in Oostende start de zomer, Qmusic zorgt er ook voor dat iedereen weet wat er voor de rest in Vlaanderen gebeurt. Q-dj’s Sam De Bruyn en Heidi Van Tielen gingen hiervoor bij de luisteraars op zoek naar een Q-Summer Reporter die twee maanden door het land trekt. Dat is de 24-jarige Matthias Vandenbulcke uit Gent geworden. Matthias zal tijdens de zomer naar heel wat events in Vlaanderen gaan: de natste poolparties, de gezelligste BBQ’s en de luidste festivals. Hij brengt daar telkens verslag uit op radio en via de social kanalen van Qmusic.

Om de zomerse vibe ook online door te trekken lanceert Qmusic vandaag een extra online radiostation: Q-Summer. Tot eind september kan iedereen via qmusic.be het nieuwe radiostation ontdekken voor zomerse platen.