Challenge GERAARDSBERGEN is racen over de Muur

GERAARDSBERGENLANCERING VAN CHALLENGEFAMILY in BELGIE – Challenge GERAARDSBERGEN

Eén van ’s werelds bekendste wielermonumenten wordt binnenkort ongetwijfeld één van de bekendste monumenten in de triatlon. De stad Geraardsbergen wordt namelijk het nieuwste lid van de CHALLENGEFAMILY World Series of Triatlons.

De intrede van CHALLENGEGERAARDSBERGEN zal plaats vinden in België op 2 juli 2017, waarbij de atleten zullen racen over de “Muur”, wereldwijd bekend door de vele heroïsche wielerverhalen, beklijvende passages tijdens de Ronde van Vlaanderen en de laatste jaren het strijdtoneel in de slotrit van de Enecotour.

CHALLENGEGERAARDSBERGEN sluit zich aan bij de 49 reeds bestaande CHALLENGEFAMILY races – verspreid over de wereld – waar men zich ook officieel zal kunnen kwalificeren voor THECHAMPIONSHIP, meer bepaald het CHALLENGEFAMILY kampioenschap voor de halve triatlonafstand.

“CHALLENGEFAMILY streeft er steeds naar om de atleten een memorabele ervaring mee te geven, en ik kan aan geen betere onvergetelijke ervaring denken dan de race over de Muur. Ik heb geen twijfels dat Challenge Geraardsbergen op de bucket list zal komen van atleten over de hele wereld en dat de beelden van de atleten, klimmend over de Muur, wereldfaam zullen maken”, zei Zibi Szlufcik, CEO van CHALLENGEFAMILY.

Het 1,9 km zwemmen vindt plaats in een unieke vijvers, met een rollende start vanop het strand. Het 90 km lange fietsparcours is een mix van glooiende wegen en typisch Vlaamse heuvels in een groene omgeving, met tal van hot spots. De dubbele passage over de Muur zal ongetwijfeld de benen testen, maar tevens één van de meest onvergetelijke ervaringen zijn in de wereld van triatlon. Het loopparcours van 21,1 km neemt de atleten mee langs de Markt, omgeven door eeuwenoude gebouwen, en doorheen het Abdijpark alvorens de eindmeet te bereiken, liggend tussen het neogotische stadhuis en de Sint-Bartholomeuskerk.

Kris Torrekens, voorzitter van de lokale triatlon club GETT is enthousiast met de komst van een dergelijk belangrijke triatlon wedstrijd in Geraardsbergen. “De stad Geraardsbergen is altijd als een thuis geweest voor multisport atleten. Dankzij de verscheidenheid aan landschappen en de vele sport infrastructuren zijn de combinatiemogelijkheden eindeloos. De laatste vijf jaar is triatlon als sport zeer snel aan het uitbreiden in de stad en in de regio Zuid-Vlaanderen. Het feit dat CHALLENGEFAMILY naar de stad komt is een zegen en een unieke opportuniteit om over de bekendste Vlaamse fietsheuvels te racen, en zo ook meer mensen warm te maken voor triatlon.”

Veronique Fontaine, schepen van sport voor de stad Geraardsbergen, is geëngageerd om een event van wereldklasse af te leveren. “Het is een eer om deel uit te maken van de CHALLENGEFAMILY en dit event te lanceren. Wij hopen de wielergeschiedenis van Geraardsbergen over te brengen naar de triatlon. Atletenzorg is, samen met de veiligheid van de atleten, één van de belangrijkste pilaren van onze organisatie. Het is een eer om alle atleten en toeschouwers te mogen verwelkomen,” zei Fontaine.

Voor internationale bezoekers biedt CHALLENGEGERAARDSBERGEN vele mogelijkheden. Dankzij de centrale ligging van Geraardsbergen in België, is een trip naar Brugge of Gent mogelijk. Bovendien zijn er mogelijkheden te over voor familieactiviteiten vlakbij op het Provinciaal domein De Gavers.
Voor de foodlovers en bourgondiërs is er een veelheid aan mogelijkheden. Zo zal de lokale specialiteit de mattentaart of één van de lekkere streekbiertjes zeker in de smaak vallen. Wie wil verlengt zijn verblijf in één van de vele charmante logiesmogelijkheden in de omgeving. Geraardsbergen vormt dan ook een prima uitvalsbasis om de stad en streek te ontdekken, voor zowel de atleet als zijn familie.

De registraties voor CHALLENGEGERAARDSBERGEN zijn nu reeds geopend. Atleten kunnen online registreren op www.challenge-geraardsbergen.com.

CHALLENGEFAMILY
CHALLENGEFAMILY is de snelst groeiende lange afstand Triatlon Series, nu met vijftig volledige, halve en Olympische afstand triatlons in dit in 26 landen. Met spectaculaire en iconische bestemmingen zijn de CHALLENGEFAMILY events erop gericht om iedere atleet de beleving van zijn leven te geven. Een race waar ook de toeschouwers zeker niet vergeten zullen worden.