Congres voortplantingstechnieken en genetica bij paarden

paard-op-foto

Congres kunstmatige voortplantingstechnieken en genetica bij paarden

Als wetenschap topsport wordt en topsport wetenschap, dan wint België de gouden medaille.

U weet het misschien niet maar topsport en wetenschap gaan in België wel degelijk hand in hand. Dit hebben de Olympische Spelen in Londen bewezen en dat zullen we opnieuw bewijzen tijdens de volgende Olympische Spelen in Rio.

Niet minder dan 5 medailles van de winnende paarden op de Olympische Spelen waren immers het resultaat van top-onderzoek en wetenschappelijke superkennis uit België. En daar liggen Prof. Peter Daels, zijn team en zijn internationale collega’s voor aan de basis. Met reden kan men België aanduiden als het land van de toppaarden en de draaischijf van de jumpingwereld. Dus het is zeker uitkijken naar de prestaties van de in België gefokte paarden op de Olympische spelen in Rio.

“We zijn dan ook bijzonder trots om uw aandacht te trekken op een internationaal congres dat plaats heeft in Gent op 1, 2 en 3 juli eerstkomend. Het ISEET – congres brengt 27 landen en meer dan 180 specialisten samen rond het thema van kunstmatige voortplantingstechnieken en genetica bij paarden. België is hierin voortrekker en staat paraat om alle nieuwe ontwikkelingen terzake wereldkundig te maken op dit congres.” zegt Prof. Peter Daels

Waarom is dit congres zo belangrijk?

– Toplaboratoria en 7 wereldberoemde experten zijn vertegenwoordigd. Oa. Dr. James West, vooraanstaand expert rond genetische analyses en manipulaties. De man die de kleur van koeien kan bepalen om hen “zonbestendig” te maken.
– De top van de paardenfokkerij zal nauwgezet de nieuwe ontwikkelingen die hier voorgesteld worden volgen. Raszuivere paarden, geselecteerd op hun genetisch materiaal, trekken immers de aandacht van de hele wereld.
– De medische wereld volgt eveneens dit congres nauwgezet. Alle nieuwe evoluties binnen de genetica zijn ook van heel groot belang voor de evoluties binnen de medische wereld.

Er wordt dan ook met grote verwachtingen naar dit congres uitgekeken. “ET” is geen buitenaards wezen meer maar wel een wetenschappelijk succesvol onderzoek die reuzenstappen vooruit zet in de “Embryo Transfer”.

Wilt u meer weten over dit congres, neem een kijkje op de website: www.ivis.org/ISEET