Rob De Nijs hoofdgast in het Witte paard te Blankenberge

Rob De Nijs wordt deze zomer de hoofdgast van de revue celebration 80

Rob De Nijs wordt deze zomer de hoofdgast van de revue celebration 80, dit naar aanleiding van de 80e verjaardag van het Witte paard. Het Witte Paard zorgt al vier generaties lang voor topamusement in de zomer met een dynamisch en gevarieerd spektakel in een authentieke variétéshow aan de Belgische kust. Sinds het prille begin in 1936 liepen de revues jarenlang in Oostende, Knokke en Blankenberge. Alle grote artiesten uit de Vlaamse showwereld hebben hier naam gemaakt of hun reputatie bevestigd. Sedert 1936 tot vandaag, al bijna 80 jaar lang. Jaar na jaar zijn de shows gegroeid. Vanaf de zomershow in 2009 is de zaak in handen van de vierde generatie.
Image00002
De persconferentie begon met Ann fransen en een korte voorstelling van de hotels die momenteel in het bezit zijn van het familiebedrijf. In 2015 kwamen er de 4-sterrenhotels Saint Sauveur (inclusief restaurant Starckx) en
hotel Aazaert bij wat het totale aantal op drie brengt. De uitbating van de verschillende zalen in het casino van Blankenberge behoorde reeds vroeger al tot de groep. Maar in de zomer blijft de focus natuurlijk op de authentieke Het Witte Paard revueshow.
Image00006
Jos dom de nieuwe regisseur van het gebeuren kwam ook kort even toelichten waarom hij toegezegd had om deze show te regisseren. Deze man is onder meer bekend van Zone Stad, Spoed en de musical Peter Pan. Hij staat gekend om theater met dat tikkeltje meer. De verwachtingen zijn dan ook hoog gespannen wat deze nieuwe regisseur er gaat van maken. En dan was het de beurt aan Peter Thyssen die zich voorstelde als eigenaar van het Witte paard. Even later mochten we kennis maken met zijn vrouw (Nele Goossens) die hij voor de gelegenheid “tijger” noemde. Een alles behalve saaie persconferentie moeten we toegeven. Samen brachten ze dan ook een lied ten berde over 80 jaar Witte paard.
Image00027
en toen was het tijd voor de hoofdact van deze zomer niemand minder dan de Nederlander Rob De Nijs zal twee maanden in het Witte paard te gast zijn. Wij konden ook van hem vernemen dat hij dat 10 jaar geleden ook al was, en dat hij er niks dan goeie herinneringen aan over hield. Op de vraag of in Nederland ook dergelijke revues bestonden moest hij tot zijn spijt neen antwoorden. Ook wist hij ons nog te vertellen dat zijn broer in Blankenberge woonde en hij bijgevolg twee maanden aan de kust zal verblijven. Sandrine wist hem ook nog te verleiden tot de belofte om samen (als haar moeder kwam kijken) “banger hart” te zingen. We kijken alvast uit naar de première op 15 juli.
Image00054
onze reporter in gesprek met Rob De Nijs

* Praktische info *
80th CELEBRATI ON REVUE 2016
Van 15 juli tot en met 5 september 2016 om 20u00
op zondag voorstelling om 15u30
dinsdag – woensdag gesloten
Het Witte Paard
Vissersstraat 53
Blankenberge
Info: 050 41 11 00 of [email protected]
Perscontact: 0487 415 410
of
[email protected]
www.witte-paard.be

Mensen die de show La merveilleuse Revue nog willen zien zie artikel https://www.belg.be/47077/nieuws/witte-paard-wordt-drie-dagen-parijs/ Deze show is zeker een aanrader en wordt wegens groot succes herhaald op 20, 21 en 22 juli 1016. voor inlichtingen kijk naar de praktische info hierboven.