Hans Van Der Haegen nieuwe uitbater Dendergalm

aalst

Na een grondige selectie kon Hans Van Der Haegen de stad Aalst overtuigen met zijn idee voor het uitbaten van Dendergalm. Hans zal zich de volgende 9 jaar inzetten om van Dendergalm een recreatieve toplocatie te maken. Dat belooft alvast een drukke zomer te worden.

De stad Aalst kan haar zoektocht naar een horecapartner voor Gemeenschapscentrum Dendergalm staken. Hans Van Der Haegen, geboren en getogen in Gijzegem, krijgt van de stad Aalst de toestemming om het gemeenschapscentrum uit te baten.

Het recreatiedomein Dendergalm is sinds jaar en dag een aangename ontmoetingsplaats voor de inwoners van Gijzegem en omgeving. Iedereen kan er terecht om een gezellige middag door te brengen in de nieuwe speeltuin, op de sportterreinen grenzend aan een bloeiende horecazaak met zonnig terras of voor een wandeling over het wandelpad langs de vijver. Schepen Iwein De Koninck (Jeugd): “Het gloednieuwe recreatiedomein is een grote aanwinst met uitstraling voor onze stad. Jeugd- en sportverenigingen zullen zich ten volle kunnen uitleven in het centrum waar avontuur en ontspanning worden gecombineerd in een groen kader. Voor de opening deze zomer, zal nog een grote bewonersvergadering plaatsvinden eind juni waarop alle Gijzegemnaars zullen uitgenodigd worden.”

Met de vernieuwing van het gebouw en het park, investeert de stad fors in een centrum dat Gijzegemse jeugd-, culturele en sportverenigingen eigentijdse faciliteiten ter beschikking stelt én een ontmoetingsruimte is voor de lokale gemeenschap. Het gebouw herbergt een cafetaria, een repetitielokaal, een vergaderlokaal, een polyvalente zaal met keuken en een jeugdhuis. Schepen Ann Van de Steen (SD&P) : “Het oude gebouw diende afgebroken te worden. Uiteindelijk werden de juiste beslissingen genomen voor de herwaardering van Gijzegem. Qua architectuur en infrastructuur zetten we met het vernieuwde Dendergalm een grote stap vooruit. Dit gebouw is qua duurzaamheid en gebruikscomfort klaar voor een mooie toekomst. We wensen de concessionaris alvast veel succes!”

Dit moet een thuis worden voor verenigingen en mensen bij elkaar brengen om de belangrijke momenten in het leven samen te vieren. In het gebouw krijgt ook de wijkagent zijn intrek. Dit versterkt de dienstverleningsfunctie en verhoogt de sociale controle.