In de ban van de duivels met tricolore bloemperken

0
442
Tricolore bloemperken

Tricolore bloemperkenIn de ban van de duivels met tricolore bloemperken – Tricolore bloemperken sieren Denderleeuw

Na de vriendschappelijke overwinning tegen Noorwegen telt iedereen af naar de start van het EK. Her en der begint de Rode-Duivels-gekte om zich heen te slaan. Maar in Denderleeuw gaan ze wel heel creatief te werk. Schepen voor Groenvoorziening Jan De Nul en sportschepen Yves De Smet slaan er de handen in elkaar. Langsheen de Denderleeuwse wegen worden bloembakken en bloemperken opgefleurd met de nationale driekleur.

“Het begon met een samenwerking tussen onze lokale brandweermannen en onze gemeentelijk sportdienst. Vanaf 13 juni kan iedereen de matchen van onze Duivels meebeleven op groot scherm in ons gemeenschapscentrum Den Breughel, op het Dorp in Denderleeuw. Op zich al een mooi initiatief”, stelt sportschepen Yves De Smet.

“Vanuit onze groendienst doen we er graag nog een schepje bovenop. Jaarlijks worden bloemperken en bloembakken opgefleurd met eenjarige bloemplanten. Ook dit jaar doen we dit, maar het werd toch wel een ‘specialleke’”, gaat schepen Jan De Nul verder. “Voetbalminnend als we zijn, gooiden we bij de bloemenkeuze het roer in de richting van onze nationale elftal. Wat chauvinisme kan geen kwaad, dachten we. Sinds een aantal weken tooien verschillende hoekjes en pleinen dan ook in de nationale driekleur.”

“En nu maar duimen dat onze Duivels het schitterend doen”, besluit De Smet.