Vanaf vandaag elektronisch betalen goedkoper

bankcontactVanaf vandaag elektronisch betalen goedkoper

Minister van Economie en Consumentenzaken Kris Peeters reageert positief op het feit dat Bancontact vanaf vandaag goedkoper wordt. Namelijk, vanaf vandaag, donderdag 1 juni, verlaagt Worldline de Bancontact-tarieven voor verrichtingen onder de 10 EUR sterk. Voor betalingen tussen 5 EUR en 10 EUR bedraagt de kost vanaf 1 juni 5 cent, voor betalingen onder de 5 EUR 2 cent.

Minister van Economie en Consumentenzaken: “Wordline verwerkt jaarlijks 90 miljoen transacties voor bedragen tot 5 euro. Hiermee zorgt men voor een extra stimulans voor elektronisch betalen in België. Dit is heel goed nieuws voor de handelaren én consumenten. Dat is belangrijk, want voor dagelijkse uitgaven zal het aantal transacties met de bankkaart nog verder toenemen.”

Daarnaast heeft Worldline zich ook geëngageerd zijn capaciteit te verdubbelen, wat operationele incidenten moet vermijden en de service naar handelaars en consumenten betrouwbaarder moet maken. “Dit is een heel belangrijk antwoord na de technische incidenten.”

Minister van Economie en Consumentenzaken Kris Peeters finaliseert intussen een wetsontwerp waardoor de Nationale Bank van België ‘hard law’ toezichthouder wordt op de verwerkers van elektronisch betaalverkeer, en concrete verplichtingen en sancties kan opleggen. Dit moet de stabiliteit en continuïteit van het Belgisch betaalverkeer in de toekomst verzekeren.